Evenimentul Zilei > Social > Asistăm la o ușoară ieftinire a carburanților. Prețurile la pompă, 8 august, la benzină şi motorină
Asistăm la o ușoară ieftinire a carburanților. Prețurile la pompă, 8 august, la benzină şi motorină

Asistăm la o ușoară ieftinire a carburanților. Prețurile la pompă, 8 august, la benzină şi motorină

Preturile la combustibil au început să scadă ușor. Petrom a redus din nou prețul la benzină şi motorină, luni, 8 august, la doar trei zile de la precedenta ieftinire.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, afișa în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 8,10 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,73 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătim la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,60 lei pe litru la benzină și 8,23 de lei pe litru la motorină. Liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus prețurile cu zece bani pe litru, atât la motorină, cât și la benzină. Ieftinirea vine la trei zile de la precedenta, când compania a redus prețurile cu trei bani pe litru, doar la benzină.

Este a opta scădere consecutivă de preț după 1 iulie

Începând cu 1 iulie, companiile au redus prețurile cu 50 de bani pe litru ca urmare a Ordonanței Guvernului. Doar săptămâna trecută prețurile au scăzut de trei ori. Prețurile sunt cu până la un leu pe litru mai mici decât cele de la finalul lunii iunie.

Barilul de ţiţei Brent coboară sub pragul de 100 de dolari, pentru prima dată după luna aprilie. Cotaţia barilului de ţiţei Brent, referinţa pentru piaţa petrolului din Europa, şi-a continuat scăderea, pe fondul îngrijorărilor privind o posibilă recesiune.

După pierderile semnificative înregistrate săptămâna trecută, cotaţia a coborât sub pragul simbolic de 100 de dolari, pentru prima dată din aprilie.

Astfel, în jurul orei 14:25 GMT, un baril de ţiţei Brent din Marea Nordului era cotat la 99,39 dolari, cu 3,30% mai puţin decât preţul înregistrat la închiderea şedinţei de marţi, în timp ce cotaţia barilului de ţiţei american WTI era în scădere cu 3,32% până la 96,12 dolari.

„Preţul ţiţeiului Brent a înregistrat marţi a treia cea mai puternică scădere, în termeni absoluţi, de la debutul negocierii acestui contract în 1988″, afirmă analiştii de la banca UBS, în condiţiile în care cotaţia a înregistrat un declin de aproape 11%.

La cât a fost cotat țițeiul Brent, luni, 8 august

„Temerile cu privire la o recesiune au determinat, probabil, anumiţi investitori să iasă de pe piaţa petrolului”, care anterior era văzută ca o modalitate de a profita de pe urma inflaţiei, apreciază analiştii UBS, potrivit Agerpres.

„Pe lângă pesimismul crescut cu privire la viitorul economiei, preţul petrolului a fost afectat de asemenea de aprecierea dolarului american”, afirmă Stephen Brennock, analist la PVM Energy.

Preţul petrolului (țițeiului) Brent a fost cotat la suma de 93,88 USD, luni, 8 august 2022, ora 11:41, potrivit marketwatch.com.