Evenimentul Zilei > Actualitate > Asasinul care a îngrozit România a fost extrădat. A ucis cu sânge rece
Asasinul care a îngrozit România a fost extrădat. A ucis cu sânge rece

Asasinul care a îngrozit România a fost extrădat. A ucis cu sânge rece

Unul dintre cei mai căutați asasini români a ajuns în custodia Poliției Române

Căutat din luna martie de autoritățile române, un criminal celebru a fost predat autorităților române, joi seara.

Este vorba despre Marius Ștefan Achim, în vârstă de 46 de ani. Achim, luptător de K1 și fost membru al Legiunii Străine.

El a fost dat în urmărire internațională de autoritățile române după ce, pe 9 martie 2020, a împușcat în cap un tânăr haker din Bacău.

A fost prins în Franța și a fost arestat. Joi seara, el fost extrădat și a ajuns în custodia Poliției Române, pe Aeroportul Otopeni.

Poliția Română transmite că, „în urma cooperării internaționale dintre Poliția Română și autoritățile franceze, a fost depistat, reținut și arestat, în Franța, un bărbat, de 46 de ani, bănuit de comiterea unei infracțiuni de omor”.

„În această seara, 15 octombrie, bărbatul a fost adus în țară, pentru continuarea cercetărilor în cadrul dosarului penal de omor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău”, au transmis oficialii IGPR.

Poliţia judiciară franceză l-a arestat la 27 mai pe fostul membru al Legiunii Străine.

A fugit în Franța cu arma crimei

După comiterea asasinatului,  Marius Ștefan Achim îşi găsise refugiu în Franţa, într-o casă rurală din departamentul Seine-et-Marne. Pe 21 mai, România semnalase Franţei posibila prezenţă a unui individ urmărit de poliţia română în Hexagon. Anchetatorii poliţiei judiciare din Creil l-au localizat într-o casă din Creil. Intervenţia a avut loc a doua zi după emiterea mandatului de reţinere european.

La percheziţie, poliţia a confiscat peste 30.000 de euro, trei telefoane mobile şi o armă de calibru de 9 mm, similară celei utilizate în crima din România.

L-a asasinat pe un hacker celebru

Victima lui Achim, Iulian Cezar Oancea, un hacker  de 21 de ani, a fost împuşcat mortal în cap și în piept cu patru focuri de armă, în scara unui bloc din municipiul Bacău. În trecut, Oancea fusese condamnat pentru infracţiuni informatice, dar nu sunt date publice referitoare la motivul pentru care acesta a fost ucis.

 

Cezar Oancea a fost trimis în judecată la începutul anului 2019, pentru fapte comise în perioada 2013-2015, atunci când hacker-ul avea 12-14 ani. Atunci el a reușit să spargă conturi bancare furând în jur de 100.000 de euro.

Marius Ștefan Achim a colaborat timp de patru ani cu fostul lider al lumii interlope din Galați, Marian Ivan și i-a dus sicriul pe umeri la înmormântare, după ce acesta a fost asasinat.

Achim este suspectat și de o altă tentativă de asasinat, în București. Cel împușcat atunci a reușit să scape cu viață.