Evenimentul Zilei > Actualitate > Mafia siciliană s-a mutat în România? Membrul unui clan celebru va fi extrădat Italiei!
Mafia siciliană s-a mutat în România? Membrul unui clan celebru va fi extrădat Italiei!

Mafia siciliană s-a mutat în România? Membrul unui clan celebru va fi extrădat Italiei!

Arestat la București, periculosul traficant de droguri Nunzio Larizza, membru al unui clan mafiot celebru în „leagănul” organizațiilor criminale italiene, Sicilia, va fi predat autorităților din Cizmă.

Nunzio Larizza, unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri din Italia, un adevărat pericol, conform surselor din această țară, va fi predat de Curtea de Apel Bucureşti autorităților italiene.

Bărbatul de 42 de ani a fost prins la București, el fiind dat în urmărire internațională. Membru al clanului Schettino, italianul formase, alături de alţi conaţionali, un grup infracţional cu scopul de a cumpăra, transporta şi vinde cocaină în cantităţi mari. În vederea predării, instanţa a decis arestarea mafiotului pentru 30 de zile, până pe 24 septembrie.

“Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile din Italia pe numele persoanei solicitate Larizza Nunzio.

Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare din Italia, cu respectarea regulii specialităţii. Dispune arestarea persoanei solicitate, în vederea predării, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la 26.08.2020 la 24.09.2020, inclusiv.

Constată că persoana solicitată a fost reținută începând cu data de 13.08.2020, ora 18.40 până la 14.08.2020 la zi. Dispune emiterea mandatului de arestare în vederea predării”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Această operațiune de succes survine mai multor rețineri de mafioți italieni, care au avut loc în ultimii ani, în România.

Operațiunea Hydra

Pe 13 august 2020, polițiștii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale – IGPR l-au depistat în București pe Nunzio Larizza, cetățean italian, urmărit internațional la solicitarea autorităților italiene. Pe 4 martie 2020, poliția din Italia a descins la locuințele traficanților din clanul Schettino. A fost o acțiune de amploare, cu sute de polițiști, iar operațiunea antimafia a fost numită “Hydra”. Totul a fost supravegheat din elicopter.

Au fost confiscate cantități importante de droguri și arme. 7 persoane au fost arestate, însă Nunzio a fost de negăsit. Clanul Schettino, care a acționat în sudul Italiei, era cunoscut pentru traficul de droguri, însă și pentru presiunile pe care le făcea asupra antreprenorilor locali și a administrației publice.