Evenimentul Zilei > Social > Artiştii se REVOLTĂ: „Codului Fiscal NU are legătură cu REALITATEA muncii. E un ATENTAT la solidaritatea socială”
Artiştii se REVOLTĂ: „Codului Fiscal NU are legătură cu REALITATEA muncii. E un ATENTAT la solidaritatea socială”

Artiştii se REVOLTĂ: „Codului Fiscal NU are legătură cu REALITATEA muncii. E un ATENTAT la solidaritatea socială”

Asistăm la cel mai mare haos în domeniul fiscalității din care absolut nimeni nu înţelege nimic. În acestă situaţie se află şi angajaţii din domeniul artelor, plecând de la actori până la scriitori. Aceştia au iniţiat o petiţie prin care cer modificarea Codului Fiscal.

„Nu are legătură cu realitatea muncii noastre şi reprezintă un atentat la solidaritatea socială”, spun semnatarii.
Câteva sute de artişti – actori, cântăreţi, scriitori, coregrafi, fotografi – au iniţiat o petiţie prin care cer coaliţiei de guvernare modificarea Codului Fiscal şi spun că nu vor depune declaraţia 600, asumându-şi riscurile financiare, notează RFI.

Semnatarii spun că eliminarea formularului 600, aşa cum au promis de curând membrii guvernului, nu schimbă cu nimic „sistemul absurd” de taxare fiscală a celor cu activităţi independente dat fiind faptul că activitatea cultural-artistică – şi, prin urmare, şi veniturile asociate ei – au prin definiţie un caracter fluctuant.

„Nu dorim să participăm voluntar la aplicarea unui Cod Fiscal abuziv la adresa celor mai vulnerabili dintre noi, fără legătură cu realitatea muncii noastre şi care, în final, reprezintă un atentat la solidaritatea socială, la ideile de proporţionalitate şi echitate şi la rolul unui Stat în serviciul cetăţeanului, nu invers. "Acest Cod Fiscal trebuie modificat!”, au declarat semnatarii petiției.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.