Evenimentul Zilei > Actualitate > Armata se implică în transportul pacienților COVID. Cursă umanitară cu avionul MApN
Armata se implică în transportul pacienților COVID. Cursă umanitară cu avionul MApN

Armata se implică în transportul pacienților COVID. Cursă umanitară cu avionul MApN

Cinci pacienți COVID-19, aflați în stare gravă, au fost transportați la spitale din regiunile Moldovei și ale Ardeanului cu o aeronavă a Armatei.

Ministerul Apărării Naţionale a efectuat luni o misiune de transport umanitar de la București la spitale din regiuni ale Moldovei şi Ardealului. Au fost transportați cinci pacienți cu infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, care se află într-o stare destul de gravă de sănătate.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, o aeronavă C-27J Spartan care aparține Forţelor Aeriene Române, configurată special pentru misiuni medicale, i-a transportat, în regim de urgenţă, pe cei cinci pacienți bolnavi de COVID-19 de la Otopeni la Bacău, la Suceava și la Cluj-Napoca. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13,30.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti unde au fost internați, către aeroport s-a realizat cu ambulanţe SMURD şi cu ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, se mai arată în comunicatul de presă al MApN.

Misiunea a fost efectuată ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Pacienții au fost monitorizați pe tot parcursul zborului de o echipă medicală care a fost formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Statisticile COVID de luni

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni, 7 decembrie, un număr de 3.660 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, 127 de persoane au decedat, iar 1.280 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

„Până astăzi, 7 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 517.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 409.121 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.660 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, au anunțat autoritățile.

Cele mai multe cazuri noi de îmbolnăvire au fost înregistrate la Bucureşti – 1.828, Constanţa – 466 și Ilfov – 242.