Ardei umpluți de post. Ingredientele care îi fac savuroși

Ardei umpluți de post. Ingredientele care îi fac savuroși Rețete de stimulare a imunității. Te ajută să scapi de răceală. Sursa foto Dreamstime

Ardeii umpluți sunt pe placul românilor, iar Postul nu îi împiedică pe gurmanzi să foloasească  alte ingrediente, vegetale, pentru a înlocui carnea. Varianta de post a ardeilor umpluți poate de savuroasă, dacă puneți în aplicare rețeta de mai jos.

Ardei umpluți de post. Ingredientele care îi fac savuroși

Ardei umpluți

Sursă foto: Pixabay

Pentru a pregăti ardeii umpluți de post aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o cană cu orez,
  • 10 ardei grași
  • trei cepe
  • două linguri cu pastă de tomate/sos de roșii
  • ciuperci la cutie
  • cimbru, pătrunjel, sare, piper, orez.

Primul pas pentru prepararea ardeilor umpluți este să spălați bine ardeii, curățați bine de semințe și tăiați-le capacul. Tocați ceapa mărunt și puneți la călit alături de ciuperci pe care, de asemenea, le veți tăia mărunt. Lăsați câteva minute, adăugați pasta de tomate și câteva linguri cu apă, notează rețeteșivedete.  Gospodinele cu experiență au și o recomandare, astfel încât ardeii de post  să fie cu preparați corespunzător.

Curățați orezul de impurități, spălați-l și adăugați în cratiță. Spălați pătrunjelul, tocați mărunt și puneți peste orez, apoi presărați cimbru peste amestec.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Secretul” umpluturii. Ce trebuie să facem ca să nu se desfacă ardeii

Sursă Dreamstime

Bucătarii spun că este important să fim atenți la cantitatea de orez pe care o introducem în ardei. Dacă vom pune prea multă compoziție cu ardeii, aceștia se vor desface.  Puneți căpăcelul peste ardei și introduceți la cuptor pentru o oră. După prima jumătate de oră, puneți o cană cu apă amestecată cu bullion și lăsați în continuare la cuptor, menionează sursa citată.

Ardeii de post se pot asezona cu cimbru, pătrunjel, mărar sau chiar busuioc proaspăt/uscat. În perioada Postului, aceștia se consumă ca atare sau cu variantele „vegetale” ale lactatelor(iaurt de cocos, smântână de caju).

Se consideră că ardeii umpluți cu carne tocată din porc înbucătăria românească provin , de fapt, tde la turci, doar că eei foloseau carne de vită sau de oaie.