Apelul fanilor arădeni vine cu doar câteva zile înaintea derby-ului Vestului, din liga secundă, cu Poli Timişoara. Redăm, mai jos, scrisoarea emisă de Suporter Club UTA.

"Dragi arădeni!
De zeci de ani un campionat, fie că este vorba de prima sau a doua ligă, se măsoară pentru noi în primul rând în numărarea zilelor până la marele derby cu rivalii de la Timişoara . De zeci de ani înaintea fiecărei deplasări pe Bega emoţiile ne transfigurează chipurile, ne măresc pulsul şi ne cresc adrenalina la cote maxime. De zeci de ani visăm mereu şi mereu la clipa în care ne vom învinge adversarul nu doar pe teren ci şi în tribune. De zeci de ani, ca suporteri, nu aşteptăm decât clipa în care prin scandările şi mesajele noastre ne putem face rivalii să plece capul.

Anul acesta lucrurile se vor desfăşura altfel. Suporter Club UTA şi Druckeria, asociaţia suporterilor timişoreni precum şi grupările care populează cele două peluze au hotărât ca la derbyul dintre Poli şi UTA nu vor exista scandări agresive şi ofensatoare la adresa rivalilor. În afară de încurajarea propriilor echipe, am hotărât să transformăm duelul din această primăvară într-o ofensivă împotriva conducerilor Federaţiei Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal. Dacă au reuşit să ne oprească protestul programat pentru meciul amical din aceasta iarnă, nu vor putea să ne înfigă pumnul în gură acum.

Dragi arădeni, dragi utişti! Decizia pe care am luat-o nu reprezintă o trădare şi nici o pactizare cu rivalul de o viaţă. Rivalitatea dintre noi va rămâne tocmai pentru că reprezintă esenţa fotbalului din vestul ţării. De data aceasta însă ne confruntăm nu cu un rival ci cu un duşman, cu o caracatiţă periculoasă, căreia doar uniţi îi putem tăia tentaculele. Este momentul în care suntem obligaţi să suspendăm duelul dintre noi, să luăm o atitudine fără compromisuri împotriva acelora care, prin practicile lor, au distrus fotbalul românesc, au îndepărtat publicul de pe stadioane şi au făcut din abuzul împotriva suporterilor o practică legiferată. Este o luptă pe care suntem obligaţi să o ducem şi fără de care nu vom mai avea nici fotbal şi implicit nu vom mai avea nici rivalitatea care dă sens oricărei confruntări fotbalistice dintre Arad şi Timişoara .

Dragi arădeni! Ne dorim să înţelegeţi cauza importantă pentru care am luat această decizie şi să vedeţi că dincolo de inconvenientul de moment, atitudinea noastră de vineri poate sa fie cea care să salveze şi să ofere un viitor acestui duel pe care îl preţuim atât de mult. Ne dorim să fiţi împreună cu noi într-un numar mare şi să dovedim că avem tăria şi inteligenţa să vedem şi să luptăm pentru lucrurile cu adevărat importante. Vă aşteptăm cu drag!

Forza UTA! Jos mafia din FRF şi LPF!"