Evenimentul Zilei > Actualitate > Arad. Captură record de migranți la granița de vest
Arad. Captură record de migranți la granița de vest

Arad. Captură record de migranți la granița de vest

Cu păturile după ei, tremurând de frig, așa au fost găsiți 22 de africani care sperau să ajungă într-o țară din vestul Europei. Cu toții solicitaseră inițial azil în țara noastră, dar asta doar pentru a-și putea pregăti plecarea mai departe.

Polițiștii de frontieră de la Vărşand, judeţul Arad, au prins 22 de cetățeni din Etiopia, Bangladesh, Afganistan şi Irak, care încercau să treacă ilegal granița în Ungaria. Aceștia angajaseră un român drept călăuză.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, 23 de persoane au fost depistate, duminică seara, la aproximativ 700 de metri de graniță, în apropierea localității Pilu. „În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că 22 dintre cei conduşi la sediu sunt cetăţeni din Etiopia, Bangladesh, Afganistan şi Irak, optsprezece adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani şi patru minori, cu vârste intre 15 şi 17 ani, solicitanți de azil în România. Împreună cu aceştia se afla şi un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, care urma să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria”, se arată în comunicat.

În acest caz, poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini şi pentru trafic de migranţi față de cetăţeanul român.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: