Evenimentul Zilei > Sport > Arabii vor să-l îngroape în bani pe Messi. Oferta gigantică venită din Qatar
Arabii vor să-l îngroape în bani pe Messi. Oferta gigantică venită din Qatar

Arabii vor să-l îngroape în bani pe Messi. Oferta gigantică venită din Qatar

Arabii de la Al-Sadd i-au făcut o contraofertă de nerefuzat lui Lionel Messi după ce s-a aflat că a părăsit Barcelona și negociază cu Paris Saint Germain (PSG).

Suma pe care clubul arab o pune la bătaie pentru a-l aduce pe Messi în campionatul din Qatar depășește orice imaginație. Oficialii clubului Al-Sadd i-au propus starului argentinian un contract pe trei ani și un salariu de un miliard de euro.

Aceștia au intervenit după ce s-a aflat că Messi s-a despărțit oficial de FC Barcelona și este în negocieri cu gruparea PSG. Dacă oferta este reală, bate de departe salariul propus de parizieni. Clubul francez a oferit un salariu de 50 de milioane de euro pe an, pentru o perioadă de trei ani. La această sumă se mai pot adăuga bonusuri de performanță și drepturi de imagine.

Propunerea lui PSG nu se ridică nici pe departe la nivelul celei făcute de Al-Sadd.

Potrivit publicației turce Futbol Arena, care citează agenția arabă Koora, Al-Sadd vrea să-i ofere lui Lionel Messi un contract pe trei ani. Salariul cumulat pe toată durata angajamentului este de nu mai puțin de un miliard de euro, undeva la 333 milioane de euro pe an. Reprezentanții clubului arab l-au căutat deja pe argentinian pentru a-l informa despre ofertă.

O echipă cu resurse financiare importante

Echipa Al-Sadd este antrenată de Xavi, care a fost coechipier al lui Messi la Barcelona. Clubul dispune de resurse financiare enorme. În 2015, arabii l-au adus pe Xavi, imediat după ce mijlocașului i-a expirat contractul cu Barcelona.

În prezent, fostul mijlocaș al Barcelonei a devenit antrenorul lui Al-Sadd, iar un transfer al lui Lionel Messi nu ar fi ceva exclus.

Rămâne de văzut ce răspuns va da Lionel Messi, având în vedere că nivelul fotbalului Qatar nu este suficient de ridicat pentru un jucător de calibrul său. În schimb. oferta financiară pe care a primit-o bate de departe orice altă propunere de angajament.

Messi s-a despărțit de Barcelona

Lionel Messi a încheiat contractul cu FC Barcelona, club de care se va despărți după mai bine de două decenii. Anunțul a picat ca o ghilotină asupra fanilor care se așteptau, după toate informațiile din ultima vreme, ca starul argentinian să se alăture echipei.

„Deşi s-a ajuns la un acord între FC Barcelona Şi Leo Messi (…) acesta nu poate fi formalizat din cauza obstacolelor economice şi structurale (regulamentele Ligii spaniole). Ca urmare, Lionel Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele lor, atât ale jucătorului, cât şi ale clubului, nu pot deveni realitate”, se arată într-un comunicat al clubului catalan.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: