Evenimentul Zilei > Actualitate > Cehia, lovită de o tornadă năprasnică. Peste 150 răniți. Imagini apocaliptice. VIDEO
Cehia, lovită de o tornadă năprasnică. Peste 150 răniți. Imagini apocaliptice. VIDEO

Cehia, lovită de o tornadă năprasnică. Peste 150 răniți. Imagini apocaliptice. VIDEO

Furtuni și grindină au lovit joi seara regiunea Moraviei de Sud, în special regiunile Hodonín și Břeclav, unde a apărut un vârtej de aer foarte puternic.
Furtuna extrem de puternică a lovit Moravia de Sud. Meteorologii au confirmat faptul că a fost o tornadă. Pompierii au înființând pe loc o celulă de criză apelând totodată la toate unitățile din alte regiuni pentru a ajuta la salvarea răniților.

Furtuna a lăsat în urmă numai ruine (foto)

Furtuna de seară a lăsat mari pagube în Hrušky din regiunea Břeclav. Jumătatea inferioară a satului este complet demolată. (24-06-2021)

Vântul s-a transformat într-un vârtej înfiorător, dărâmând acoperișurile caselor, rupând copacii și dărâmând casele. Pompierii din sudul Moraviei au declarat că nu pot merge peste tot. Dar au reuşit să strângă  peste 300 de oameni într-o oră. „Intervenim în primul rând acolo unde sănătatea oamenilor este pusă în pericol”, a declarat Jaroslav Mikoška, ​​un purtător de cuvânt al pompierilor din Moravia de Sud, pentru iDNES.cz.

Přes Břeclavsko a Hodonínsko se ve čtvrtek večer přehnala silná bouřka s kroupami, která za sebou nechala zničené domy i auta. (24.6.2021)

Oamenii au rămas fără case, totul a fost luat de potop, unii spun că a fost Apocalisa şi că aşa ceva nu au mai pomenit.

Večerní bouřka zanechala rozsáhlé škody v Hruškách na Břeclavsku. Spodní polovina obce je zcela zdemolovaná. (24.6.2021)
Potrivit pompierilor, există aproximativ până la 150 de răniți la fața locului, de la copii la adulți, cele mai afectate fiind satele Moravská Nová Ves, Lužice, Mikulčice și Hrušky.

„Mikulčice este inaccesibil deocamdată pentru că sunt copaci căzuți. Au existat mai multe accidente de maşini, acoperișurile sunt pe jos și oamenii sunt blocaţi în case. Cooperăm cu o ambulanță din regiunea Zlín, colegii noștri din Vysočina, Olomouc, Pardubice și Slovacia ne ajută“, spune Hedvika Kropáčková, o purtătoare de cuvânt a salvatorilor din sudul Moraviei.

Tornádo za sebou na jižní Moravě nechalo děsivou spoušť. (24. 6. 2021)

Potrivit viceprimarului Marek Babisz, jumătate din satul Hrušky din regiunea Břeclav este distrus; o tornadă a trecut prin sat. Mașinile au fost aruncate pe casele oamenilor, iar biserica locală a fost lăsată fără acoperiș.

Večerní bouřka zanechala rozsáhlé škody v Hruškách na Břeclavsku. Spodní polovina obce je zcela zdemolovaná. (24.6.2021)

Sursa: ceskenoviny.