Anxietatea copiilor în timpul nopții, legată direct de un obicei comun

Anxietatea copiilor în timpul nopții, legată direct de un obicei comunSursa foto Pixabay

Anxietate la copii. Un nou sondaj național realizat de University of Michigan Health C.S. Mott Children's Hospital on Children's Health a dezvăluit că unul din patru părinți întâmpină dificultăți în a-și duce copilul la culcare din cauza anxietăților nocturne.

Copiii, afectați de anxietate

Sondajul a constatat că multe familii se bazează pe strategii care pot crește provocările legate de somn pe termen lung, cum ar fi faptul că nu au o rutină înainte de culcare, lăsând pornit un video sau o emisiune TV și rămânând cu copilul până când acesta adoarme. Raportul a constatat, de asemenea, că aproape unul din cinci părinți le-a dat copiilor lor melatonină pentru a-i ajuta să doarmă, în timp ce o treime dintre ei rămân în cameră până când copilul lor adoarme complet.

somn copil

Sursa foto Pixabay

Părinții împărtășesc motive comune care stau la baza dificultăților la culcare, aproape un sfert dintre ei spunând că somnul copilului lor este adesea sau ocazional întârziat din cauza îngrijorării sau a anxietății. O rutină consecventă la culcare ajută la o tranziție mai ușoară în timpul nopții și oferă timp individual, promovând legătura și conexiunea emoțională. Aproape două treimi dintre părinți au declarat, de asemenea, că faptul că copiii stau treji pentru a se juca a fost un factor important în întârzierea somnului, subliniind necesitatea de a se liniști cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Ce trebuie să facă părinții

Părinții ar trebui să creeze un mediu propice somnului pentru copiii lor, asigurându- se că aceștia dorm în propriul dormitor și nu împart dormitorul cu frații sau părinții. Zgomotul din alte încăperi poate interfera cu somnul unui copil, așa că este important să se promoveze o cameră liniștită și tăcută. Părinții pot folosi o lampă de veghe sau pot crăpa ușa dormitorului pentru a preveni întunericul complet, pot asculta muzică sau povești liniștitoare sau pot folosi un aparat de zgomot alb sau o aplicație.

somn

Sursa foto Pixabay

Înainte de a utiliza ajutoare precum melatonina, consultați un medic pentru siguranță și eficacitate și începeți cu cea mai mică doză posibilă. Țineți electronicele departe de dormitoarele copiilor pentru a preveni interferența cu producția de melatonină. Oferiți confort, dar impuneți limite, acordând timp suplimentar copiilor pentru a vorbi despre ziua lor și verificați-i la fiecare câteva minute.

Schimările care pot afecta somnul

Abordați în mod consecvent copiii care se trezesc în timpul nopții, fie că este vorba de a-i duce înapoi în pat sau de a rămâne în camera părinților. Ajustați rutinele de somn treptat pentru a face tranziția la schimbările în tiparele de somn. Alte schimbări care pot afecta somnul unui copil includ tranziția de la pătuț la patul de copil, începerea școlii, schimbarea rutinei de zi sau faptul de a sta afară mai mult timp decât de obicei, potrivit sleepreviewmag.

Ne puteți urmări și pe Google News