Evenimentul Zilei > EVZ Special > Reforme noi anunțate de Florin Cîțu. Ce trebuie să știe toți românii
Reforme noi anunțate de Florin Cîțu. Ce trebuie să știe toți românii

Reforme noi anunțate de Florin Cîțu. Ce trebuie să știe toți românii

Florin Cîțu a dezvăluit despre ce va fi vorba în ședința de astăzi, 15 aprilie, de la Guvern. Potrivit premierului deciziile pe care le vor lua nu pot suporta amânare.

Premierul Florin Cîțu, mai nou și ministrul interimar al Sănătății, a anunțat pe pagina sa de Facebook ce acte normative se vor aproba astăzi în cadrul ședinței de Guvern.

Acesta a precizat că aceste acte normative sunt extrem de importante și nu suportă amânare.

„În ședința de guvern de astăzi vom aproba următoarele acte normative care nu suportă amânare:

1. Hotărâre de guvern: alocațiile de hrană pentru pacienții din spitale cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72% și am reglementat modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană la solicitarea conducătorului unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat.

2. Ordonanță de Urgență care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare. Clarificăm situația statutului rezidenților care lucrează în aceste centre de vaccinare.

3. Memorandum prin care Ministerul Sănătății încheie o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer.

4. Hotărâre de Guvern, ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății și care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca.

5. Ordonanță de Urgență pentru programul de restructurare al CEO.

6. PROIECT DE LEGE privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G

7. MEMORANDUM cu tema: Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

#RomaniiTrebuieSaStie” a scris Florin Cîțu de pagina sa de Facebook.