Evenimentul ZileiSocialAnunţul care confirmă că există OZN-uri. Nava SpaceX, la un pas de coliziune cu un obiect neidentificat

Anunţul care confirmă că există OZN-uri. Nava SpaceX, la un pas de coliziune cu un obiect neidentificat

Anunţul care confirmă că există OZN-uri. Nava SpaceX, la un pas de coliziune cu un obiect neidentificat
Recent, nava SpaceX, în colaborare cu NASA, a lansat cu succes patru astronauți pe orbită la bordul unei nave spațiale - SpaceX Crew Dragon.

Lansarea a trecut fără probleme – dar echipajul format din cei patru astronauţi a avut parte de o sperietură în timp ce se deplasau spre Stația Spațială Internațională, când au fost anunțați despre o potențială coliziune cu un obiect neidentificat. Mai precis, nava SpaceX a fost însoţită de un OZN după lansarea pe orbită.

În drum spre Stația Spațială Internațională, nava SpaceX, la un pas de coliziune cu un obiect neidentificat

Sonda spațială Crew Dragon Endeavor de la SpaceX a avut un contact destul de strâns cu un obiect neidentificat înainte de a ajunge cu succes la Stația Spațială Internațională, se arată într-un raport.

Comandamentul spațial american a avertizat echipajul de la bordul navei spațiale cu privire la o posibilă coliziune cu un obiect necunoscut după lansarea pe orbită vineri.

Capsula SpaceX Crew Dragon Endeavour, care transportă patru astronauți, se apropie de Stația Spațială Internațională care orbitează Pământul 24 aprilie 2021.

„Obiectul s-a apropiat atât de mult încât nu a fost timp să calculeze și să execute cu încredere o manevră de evitare, astfel încât echipa SpaceX a ales ca echipajul să-și îmbrace costumele de presiune ca o metodă de precauție”, A declarat purtătorul de cuvânt al NASA, Kelly Humphries.

În cel mai apropiat punct, obiectul a trecut la aproximativ 45 de mile distanță de nava spațială, se arată în raport

În cele din urmă, „nu a existat un pericol real pentru echipaj sau pentru nava spațială”, a declarat Humphries presei. Crew Dragon Endeavour a ajuns sâmbătă la Stația Spațială Internațională.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Spațial al SUA, Erin Dick, a declarat pentru Futurism că Pentagonul a notificat NASA cu privire la potențiala coliziune la ora 13:30 EST, la aproximativ șapte ore după lansarea navei spațiale.

„După o analiză suplimentară la escadronul de control spațial, s-a stabilit rapid că nu exista nicio amenințare de conjuncție, iar toate la bord sunt în siguranță și nava spațială a trecut cu bine de pericol”, a spus Dick.

Rămân numeroase întrebări printre care: Ce era acel obiect?

În retrospectivă, a spus Humphries, cea mai apropiată abordare a obiectului se afla la 45 de kilometri de nava spațială – nu departe în marea scară a spațiului, dar suficient de aproape pentru îngrijorare. Humphries a adăugat că „nu exista un pericol real pentru echipaj sau pentru nava spațială”. Endeavour a fost programat să acosteze cu Stația Spațială Internațională pe 24 aprilie. Totul a decurs normal, misiunea având un mare succes, scrie nypost.


Accesează: