O doamnă din umbră apare, care a câştigat de la OLTCHIM. Este omul lui MRU.
Invitaţi, Mariana Câmpeanu, Dan Şova, cam plictisitor. Ne vom duce şi la românii din Spania. Victorie, e şi Oana Stancu, chiar şi Adrian Ursu şi Ciuvică. M-am liniştit.
Începem cu ceva greu de crezut. Un contract cu Oltchim. Credeam că numai Dan Voiculescu are. O jumătate de milion de euro s-au încasat. Ne cam încurcăm, trecem la PR, la comunicare. Doamna necunoscută apare în fotografii. O doamnă blondă, Corina Vinţan, care a fost purtător de cuvânt la MAE. Ni se prezintă CV-ul ei. Trece şi pe la Antene, dar imaginea ei nu apare. Doar Ciutacu, regia, aşadar greşeşte iar. Aşteptâm. O să vină, este doar o problemă tehnică. Aşa cum se întâmplă în fiecare seară. Continuăm cu CV-ul Corinei Vinţan.
Se constată legături cu MRU şi nu prea. Gâdea nu prea reuşeşte să fie convingător. Ajungem şi la Elena Băsescu, trecător. Se mai dă şi poza din studioul Antenelor, tot fără Corina. Gâdea bate câmpii cu Elena Băsescu. Revenim la poza Corinei în platoul Antenelor şi la legalizarea drogurilor. Corina este implicată în multe scandaluri cu frunza Elenei Udrea, aşa zice Gâdea, dar se pierde în amănunte. O flendurăm iar cu frunza, numai despre asta nu mai credeam că se va vorbi. Se dă şi un material în care Corina apără brandul de ţară.
Pe ecran scrie Dezvăluiri despre MRU dar se povesteşte despre frunză. E confuzie totală. Corina argumentează brandul. Imi place, ei fac propagandă până la urmă. Campanie mai ales pentru Elena Udrea. Nu ştiam dar aşa se înţelege. Gâdea se maimuţăreşte cu frunza. Trecem la Gold Corporation, compania cu Roşia Montană unde dăm iar de Corina. Si MRU era şef la SIE. Mare demonstraţie! Pe ecran apar scrisori în engleză şi se vorbeşte despre cianuri.
Jurnalişti celebrii merg în Noua Zeelandă. Lista nu se dă. Corina pare să-i fi mărit şi salariul lui MRU. Cam greu de crezut. Gâdea trece la Parlament unde s-a vorbit despre o doamnă blondă. Ceaţă totală. Vorbeşte Geoană de la tribuna Parlamentului despre un exil de aur la Viena. Iar îl dă şi pe Lupoi. Mă impresionează, am copilărit cu el şi a murit recent. Fiecare vede într-un fel. Este o şedinţă din 4 aprilie 2007. Gâdea e victorios şi nu se înţelege de ce. 2500 de euro era majorarea de salariu. Corina este invitată să intre în direct. Poate o mai ia Gâdea încă o dată.
Oana Stancu şi cu Gâdea vor prezenta contractul cu Oltchim. Oana vorbeşte despre căpuşele de la Oltchim. Varanul nu e? Nu, e Corina pentru o jumătate de milion de euro. Mai mult decât Varanul, din câte se ştiu până acum. Şova e activat puţin. Oana citeşte cifre mari şi ce ar fi trebuit să realizeze Corina. Se afişează contractul. Încă nu înţeleg ce vor ei. Nu se înţelege cine este Corina. A fost la un moment dat purtător de cuvânt, dar apoi pare să aibe viaţa ei şi compania ei, amestecată în toate cele. Ce-i doare pe ei, la Antene? Ce-i mână în luptă? Panouri publicitare, articole prin Vâlcea? Publicitate, după vine măcel. Măcar de-ar fi! Până acum majoritatea invitaţilor au fost mobilă. A vorbit doar Gâdea, bravo. Ăia ce-or zice?
Contractul cu Oltchim dat Corinei este disecat. Oana acuză, zice în contract sunt bla-blauri. Mai apare un domn de la PDL despre care nu se înţelege nimic. Oana vorbeşte şi cu telespectatorii şi cu CNA, le e frică de Narcisa, dovadă că nu s-a terminat. Oana spune o opinie şi înţelege numai ea. Face legături cu Elena Băsescu. Sunt insinuări. Le putea duce şi mai departe. A înviat Ciuvică şi vorbeşte despre Felix Tătaru, tot insinuări. Se ajunge la Omar Hayssam. Parcă acesta era cu Ion Iliescu. Ajungem şi la Apanova, numai dovezi solide. Ministerul Apărării nu lipseşte. Iar Oltchim şi mergem la Vlădescu, membru PNL, dar băsist, zice Ciuvică. Se primeşte un punct de vedere de la Corina. Gâdea repetă toate acuzaţiile lui imaginare, ca să nu le uităm. Toate companiile de PR au fost vitregite de Corina. Răspunde Ursu. El nu e confuz. Explică. Găseşte şi el ceva grav la Corina. O cam trimite la puşcărie dar nu se înţelege de ce.
Realizatoarea reportajelor din Spania îngână şi ea ceva. Şova le spune cum trebuie să se procedeze şi ce să facă. În legătură cu ce? Nu se înţelege. Şova se vrea simpatic şi logic. Nu era nevoie de Corina la Oltchim. Gâdea îl contrazice. Hai să vedem ce a scris Corina!
Serviciile prestate sunt acţiuni uzuale. Le numeşte. Face sens ce scrie Corina. Gâdea citeşte răutăcios dar cade în cursă. Nu ar fi trebuit să citească tot ce a primit. De obicei aşa face, în avantajul lui şi al cauzei. Ursu se îndreaptă spre Roşia Montană. Când nu au argumente sar la altceva. Gâdea nu comentează ce a scris Corina. Spune doar ce îi convine. Greşeşte MRU nu a fost şeful Guvernului decât câteva luni. Se cam încurcă ei şi Şova le sare în ajutor. Oana a pus ochii pe el. Şova zice lucruri corecte dar din alt film. Oana sesizează organe de control şi intră în amănunte pe care nu le cunoaşte. E plictisitor, se vorbeşte despre facturi.
Oana şi Şova se împrietenesc în direct. Realizatoarea reportajelor din Spania are o figură interesantă. După aproape o oră este trezită din somn, Câmpeanu, ministrul muncii, care sare la alt subiect cu o chirie şi o întreţinere. Ea a venit cu ceva pregătit. Ministerul plătea un abonament la cablu. Trecem la o doamnă bogată. Nu ştim cum o cheamă. Batem câmpii. Botiş a stat şi el în casă de la RAPPS. Gâdea se scandalizează. Dar va termina cu Corina. Îi mai solicită ceva. Vrea imaginile de la începutul emisiunii. Zice că ar fi norocoasă Corina pentru că are contracte bune. Se înflăcărează pentru aurul din Munţii Apuseni şi pentru o jumătate de milion de euro. Iar ajungem la Elena Băsescu, Elena Udrea şi MRU. Baconschi nu este pomenit. Poate va fi la reportajul despre Spania. Şova râde. E liniştit. Ursu îl laudă pe Gâdea şi îl ia la mişto pe MRU. Pune şi Oana paie pe foc.
Vine vorba şi de Baconschi. Le-a dat Radu un sms. Ajungem la Elena Udrea. Gâdea ne ameninţă cu ea de cel puţin două săptămâni. Ea şi Blaga fug din Bucureşti. Se face o anchetă de stradă, obiectivă, desigur. Mergem pe stradă, întrebăm şi dăm pe post numai ce ne convine. Nu e greu. Toţi critică. La fel şi la Vasile Blaga. Cei din platou sunt fericiţi. Ciuvică trage concluzii. Şova îl contrazice şi face băşcălie. Nu prea merge la postul acesta. Ursu îi ţine isonul. Sunt spirituali. Ursu povesteşte amintiri de la ziarul Cotidianul şi explică de ce merge Elena Udrea la Neamţ. Gâdea îl vrea pe Pinalti lipind bancnote pe fruntea unui cântăreţ. Se vorbeşte şi despre un telescaun, chiar îl vedem. Ce emisiune, ce ghiveci!
Regia nu găseşte Balada lui Pinalti. Şova este legat de Piatra Neamţ, unde Elena nu poate câştiga. Ştie el ce vor vota oamenii. Ciuvică zice că pe Pinalti l-au ales, adică îl contrazice pe Şova. Oana îl apără. Toţi fug, îşi părăsesc colegiile. Dar Crin? El tot acolo candidează? Oana vorbeşte şi râde singură. Nu mai ţine, poate la Crin ţine. Gâdea critică USL pentru că nu se laudă cu indemnizaţiile pentru mame. Îl vedem pe Pinalti. E relaxant. Parcă se înviorează emisiunea. Pinalti e bine dispus. Transmite starea asta. Axinte e popular. Spot publicitar, electoral. Gâdea zice că e de plâns. Anca Grădinaru ne prezintă reportajul ei din Spania. Nu se lipeşte de emisiunea asta dezlânată, chiar de loc.
Ştiu că urmează o pauză publicitară mai lungă. Reportajele astea din Spania scurtează mult emisiunea. După ce se termină cu Spania, Gâdea repetă ce a spus până acum, afirmând că sunt lucruri foarte grave, dă câte nume ţine minte, face legături între toţi, vorbeşte miorlăit şi acuză. Doar el vorbeşte şi anunţă publicitate. După asta Mircea îi suflă-n ceafă. Doar Oana, Ciuvică şi Şova vor mai spune ceva în completarea lui Gâdea şi gata. Am impresia că şi Varanul a cam obosit. Sau l-a muiat cineva şi noi nu ştim.
Începe iar. Anca Grădinaru, realizatorul reportajelor nu face parte din lumea lui Gâdea. O să o expedieze repede, dacă nu o fi prietenă cu Camelia. Pauză, cum am anticipat. Răspunde Câmpeanu, după. Nu, tot Anca Grădinaru. Românii din Spania aşteaptă un semnal politic pentru a se întoarce. Pe Crin îl aşteaptă, precis. Nu cred că interesează problemele legate de spania. Decât pentru cei care ar vrea să plece acolo. Dacă or mai fi.
Minstresa Câmpeanu pare în regulă. Ea crede în şansa României şi în relansarea economiei. E cea mai pe dinafară din platou. Chiar şi fata cu Spania e mai cu picioarele pe pământ. Câmpeanu are o idee la care trebuie să se gândească, cum să o rezolve. Chiar aşa a spus. Până şi Ciuvică pare speriat de ea. Sper să nu i se dea lucruri importante pe mână. Ştiu de ce a fost invitată, ca să vorbească despre indemnizaţia pentru mame, cu alte cuvinte să laude realizărle guvernului ei. Este cea mai plictisitoare parte dintr-o emisiune varză.
Unde-s documentele tale, Gâdea? De ce ne omori cu femeia asta, care nici nu realizează că lumea vrea altceva? Că ce spune ea nu mai crede nimeni, de multă vreme! Este obligat Ursu să-i cânte-n strună. Zice că te ia cu capu pentru că s-a trezit ţara. Ample mişcări ale confederaţiilor sindicale. Şi Ursu cam sare de la una la alta. Dar totul i se pare suspect. Hai Mircea, salvează tu!