Nu mai aşteaptă răspuns şi povesteşte ce i s-a întâmplat lui în Italia, cum a luat ţeapă cu o cameră de luat vederi. Ce amestec o avea Băsescu? Gâdea povesteşte etapele ţepei. Ceva banal, ţeapa vieţii lui, a crezut ani de zile. Dar timpurile s-au schimbat şi ţepele apar în fiecare zi. Bate câmpii de la primele cuvinte. Caritas, bănci…În sfârşit, tema.
Care este cea mai mare ţeapă luată de români în ultimii 20 de ani. Se face apel la Facebook. Prof. Alexandru Athanasiu, Abrahan, Mircea Diaconu, Radu Tudor, Mugur Ciuvică, invitaţii.
Sunt toţi bine dispuşi, a început iar cu CNA şi îi acuză iar pe cei de acolo. Nu cred că e bine. Se leagă de un chiţibuş. Dar spune şi ţeapa vieţii lui, deznodământul de la referendum. Se încurcă regia. În sfârşit, ajungem la Băsescu, ca de obicei. Ghiveci încă din primele minute şi invitaţi subţiri şi plictisitori. Bine că e Ciuvică măcar. Unde-o fi Oana?
Aceleaşi imagini cu Băsescu, aceleaşi smiorcăieli ale lui Gâdea. Dacă nu ar fi făcut emisiunea atât de reuşită de la Londra, ziceam că este fraier. Dar nu, e obosit, repetă aceleaşi treburi. Vine şi Athanasiu. Are un ton plictisitor şi nu spune nimic. În alte emisiuni a vorbit şi bine, faţă de Abraham, căruia nu i s-a întâmplat niciodată.
Profesorul fabulează, face comparaţii între Băsescu şi ultimii 22 de ani. Le cam încurcă, trece la Revoluţie şi la teatrologia anilor 70, cu sânge pe scenă. Athanasiu parcă nu e el. O fi obosit. Bate câmpii rău. Zice că vorbeşte despre ţepe dar le amestecă. Se cam depărtează de Băsescu, trece la mari întreprinderi, la servicii, comerţ exterior.
Varanul turbează! Concluzionează tot cu Băsescu, spunând că e ultimul bănuţ fals. Ce amestec, bagă,  şi Bruxelles, unde ar putea fi hoţi. Gâdea îi întreabă ceva pe toţi invitaţii, dar continuă el să vorbească tot despre Băsescu. Trece la Stolojan, apoi la Boc şi la Piaţa Universităţii. Ajungem la MRU, la care s-au descoperit lucruri atât de grave. Se cam repetă Gâdea, face un fel de reluări, ba nu s-a ajuns la MRU, la 18 miliarde. Cu ce prilej? Poate ne dă regia datele cu protocolul. Regia întârzie şi se vorbeşte despre un răspuns al lui MRU. Moţ, intră Abrahan care spune că suntem un popor captiv, cu un conducător captiv, care tace. Abraham face puţină politologie, ce a auzit pe la Chireac şi chiar la Ciuvică.
Gâdea îl va întrerupe pentru că nu se înţelege nimic. Nici el nu pare să ştie ce spune. Trece la funcţionari publici şi la coadada cozilor, Români, spune despre o democraţie şchioapă. Poate fi personaj de literatură care memorează neologisme şi le spune într-o ordine ca să facă impresie. Ce-o preda el la viitorii ofiţeri, mi-e groază! Are un ceas scump. Diaconu pare marcat de ANI. Face topul ţepelor şi începe cu prima, prin 1989. Regia dă protocolul lui MRU pe ecran, Diaconu vorbeşte tot despre comerţul exterior prin anii 90.
Cam frige, el vrea să ajungă la Băsescu, dar toată lumea se gândeşte la Varan. Diaconu spune chiar ce a făcut Varanul. Mare confuzie. Cred că Gâdea nici nu ştie, altfel ar lua pauză.  Chiar a luat pe aceste cuvinte. Diaconu insistă. Gâdea dă publicitate.Nu prea e bine cu comerţul exterior. Nu-mi dau seama cum s-a ajuns la asta. Funie în casa spânzuratlui. Să vedem după reclamă. Ar trebui o schimbare.
Gâdea continuă cu ţepele. Referendumul vrea el să fie ţeapa principală. Diaconu a trecut brusc în zilele noastre, brusc, la cum se face ţuica în satul lui. Zice despre avioane americane, la ţuică, apoi Poiana lui Iocan. Nu înţelege nimeni.
Gâdea spune de Barroso şi trece la Radu Tudor. Acesta spune că actualul regim e cea mai mare ţeapă din toată istoria României. S-ar puteaa să vrea să candideze. Prea încearcă în forţă, cu cuvinte şi concluzii bombastice să se remarce în faţa Varanului. Vorbeşte tot ce-i place acestuia. Iar cu votul şi cu milioanele. Spune şi triunfal numele lui Băsescu. Tot ce s-a întâmplat rău în ţara noastră a fost în ultimii opt ani. Lui Radu îi pare rău. Vorbeşte despre morţii de pe şosele şi din spitale, e dramatic. Îl poate concura pe Gâdea mai ales pentru mediul rural, sau ce mai este treaz din această zonă minunată a ţării noastre.
Varanul crede şi lăcrimează. Gâdea îi simte în ceafă răsuflarea lui Radu. Un nou director  la Antena 3? Ciuvică scapă turma şi zice tot de referendum. Altele nu mai contează. Pe ecran apare tot protocolul lui MRU. Ciuvică zice de Bancorex şi Temeşan. Ne cam îndepărtăm de subiectul dorit. Dar revine la referendum. Nu mai auzisem de câteva minute.
Ajunge şi la Kovesi şi la veteranul de război, care nu a fost nici o zi pe front şi a fost anchetat. Ciuvică ar înjura-o pe Mona Pivniceru. Nu prea e bine că se aropie şi procesul Varanului. Ciuvică se ceartă cu Abraham. Athanasiu doarme. Abraham încurcă lucrurile şi îi enervează pe toţi din platou. Ciuvică spune despre două căcăreze băsiste. Gâdea vrea reformulare.
Îi e frică de Narcisa Iorga. Dar nu are şanse. Nu ştiu de ce zâmbeşte Abraham la mişto către Ciuvică. Se încurcă discuţiile şi trece timpul. Nu se leagă nimeni de Pivniceru. Gâdea cere reformulare la Ciuvică. Acesta nu vrea şi Gâdea îi cere ajutorul lui Romică, de la SNCFR, care s-a tuns de toţi banii. Se mai dă un film tot cu Băsescu. S-a mai dat de multe ori. A doua oară în ultimele 20 de minute. În platou sunt toţi revoltaţi. Tot despre Băsescu se vorbeşte. Radu se remarcă.
Gâdea trece la alte ţepe, nişte privatizări. Le enumeră. Lumea le-a cam uitat. Se pronunţă prejudicii astronomice. Se distrage atenţia de la Băsescu. Nu ştiu de ce. Ciuvică face completări, care mai mult induc în eroare. Profesorul Asthanasiu tot doarme. La Bancorex a fost rupere şi tot aşa. Ciuvică le ştie pe toate. Este pomenit şi Gigi Kent ,dar din greşeală. Subiecte cam prăfuite, având în vedere chestiunile arzătoare de la ordinea zilei. Ciuvică dă şi mai multă ceaţă, vorbind despre băncile de stat. Cine înţelege, cine mai crede că va fi cineva pedepsit?
Se bagă şi Abraham, care vorbeşte despre un incendiu la Bancorex. Gâdea ar vrea să fie cercetat. Ciuvică se ceartă iar cu Abraham. S-a trezit Athanasiu şi-i contrazice pe toţi. Ciuvică îl priveşte cu dispreţ. Profesorul teoretizează se cunoaşte că e deştept în capul lui. Dar cam pentru oamenii care au terminat liceul la zi şi mai demult. Abrahan se contrazice vrând să-i cânte-n strună Profesorului. Acesta-i pune pe toţi la punct. Gâdea nu ştie şi tace. Ciuvică ar vrea să contrazică dar nu are argumente. Se lipeşte Abrahan dar este în plus.
Încearcă şi Gâdea să intre în vorbă. Ciuvică îi contrazice pe toţi şi îi face şi uituci pe cei mai în vârstă. Dă în fraţii Păunescu, dar nu argumentează cu nimic. Abraham schimbă mereu vorba şi se autoacuză fără să-şi dea seama. El era şeful cercetărilor penale, atunci.
Gâdea schimbă vorba cu flota. Nu-i degeaba el Gădea, sărim la flotă şi la o anchetă despre asta. Se reiau aceleaşi vorbe, documente, informaţii. Este întrebat Athanasiu. Mai bine se începea cu Radu Tudor. Athanasiu  explică ce s-a făcut cu flota. Explică ceva ce nu înţelege nimeni deşi se discută de aproape 20 de ani. Mai bun era Radu cu Ciuvică în completare. Diaconu se gândeşte la altceva. Ne mutăm în Bahamas şi în Caraibe şi la vânzare de nave.
Gâdea vrea un mic concurs. Cine cere CNA să închidă gura Antenei 3? Răspunde Radu. Va primi premiu. Se ajunge din nou la Baconschi.
Am aflat că actualul ambasador la Paris locuieşte tot în apartamentul în care a stat Baconschi. Probabil că aşa era şi este avantajos. Gâdea nu spune asta. Trece cam repede peste Baconschi pentru că a aflat între timp că Baconschi are dreptate şi îl va face tăndări la CNA. Ne mutăm la românii care au plecat din ţară. Ei trăiesc o dramă. Vedem un film pe tema asta, despre cei din Spania, doar primul episod. Se prezintă drama românilor din Spania.
Au loc bombardamente şi trecem la un dialog cu un judecător care a protestat în Piaţa Universităţii şi are de suferit din partea CSM. Mihaela Ciocea este judecător la Curtea de Apel Bucureşti  şi are o poveste în care se consideră nedreptăţită. Nu se potriveşte cu emisiunea. Aşteptân bombardamentele, de pe CNN, spune Gâdea. Mihaela zice că i se opreşte internetul la serviciu şi că a fost insultată de colege. Dar nu explică de loc de ce. Ea a avut un deces în familie, şi-a pierdut mama şi colegii nu i-au respectat durerea. Mai mult au insultat-o afirmând că ar avea probleme cu nervii. O intervenţie fără nici un rost în emisiunea aceasta cu  ţepele. Este incriminat Domnul Aron dar nu ştim cine este. Pauză.
Gâdea pare obsedat de Narcisa Iorga, CNA. Şansele lui sunt mici deşi ameninţă o instituţie a statului. Şi încearcă să le influenţeze o decizia a CNA.
Ne întoarcem la judecătoarea Mihaela. Ea a fost chemată doar să dea în CSM. O şi face pentru că vrea să mai vină în emisiune. Spune cam ce i s-a zis să afirme. Seamănă în acest fel cu ceilalţi invitaţi. Indiferent de ce se întâmplă între ei, judecătorii nu ar trebui să se ponegrească la televizor. Apare iar Domnu Aron.
Întreabă şi Gâdea cine este şi aşa se ajunge la Dănileţ, cel care a fost tăvălit în emisiunea de marţi. Am înţeles motivul invitării judecătoarei Mihaela, ca să dea în Dănileţ. Judecătoarea nu are calităţi de vedetă TV. Nici nu vedem bombardamentele între Turcia şi Siria. Nu e timp pentru asta. Gâdea bate câmpii şi trage concluziile care îi convin.
Iar ajungem la Baconschi, care cere pedepsirea Antenei 3. Am vorbit cu el. Are argumente serioase şi îl va înfunda pe Gâdea.  Faptul că actualul ambasador la Paris locuieşte tot în apartamentul cu pricina constitue un argument greu la CNA şi o lovitură decisivă pentru Gâdea. Care are noroc cu profesorul Athanasiu, care îl apără pe Gâdea. Dar parcă vorbeşte altă limbă. Numai lucruri savante, nu se înţelege nimic. Profesorul pare schimbat în seara asta. Se bagă unde nu trebuie, dar nu se înţelege ce spune. E prea cult, dar şi vulgar. Propune porecle aiurea, Pantagruel şi Gargantua. Aiurea, cred că se enervează şi Badea. Mai bine îl lasă pe el. Bună seara, Mircea!