Într-un interviu acordat revistei People, întrebată fiind dacă s-a gândit vreodată să candideze la alegerile prezidențiale, Angelina a răspuns: „Niciodată să nu spui niciodată. Încerc să vorbesc despre lucrurile în care am încredere. Dacă vă uitați în jurul lumii, există mai multe femei care pe lângă faptul că nu știu ce înseamnă progresul, nici drepturile nu le sunt respectate”.

Totodată aceasta a adăugat că nu crede că ar fi suficient ca legile să se schimbe, ci este nevoie de o autoritate clară pentru problemele sociale care afectează societatea în care trăim.

„Una dintre prioritățile noastre este înființarea permanentă a unei autorități internaționale care să investigheze crimele de război, inclusiv violul și alte acte de violență”, a mai spus Angelina.

Munca și efortul pe care Angelina Jolie îl depune alături de Organizația Națiunilor Unite i-a adus numeroase aprecieri de-a lungul timpului:

„Mă simt binecuvântată în ceea ce fac pentru că am oportunitatea de a cunoaște oameni extraordinari care și-au petrecut viața dedicându-se celorlalți”, a încheiat actrița.