Evenimentul Zilei > Sport > Angajații CSA Steaua au donat sânge, la 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni
Angajații CSA Steaua au donat sânge, la 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Angajații CSA Steaua au donat sânge, la 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Clubul CSA Steaua a organizat o campanie prin care a îndemnat oficialii să doneze sânge. Foștii sportivi împreună cu actualii membrii ai clubului și suporterii au reacționat pozitiv la campania organizată de clubul Armatei.

Acest gest a fost făcut cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal.

Clubul a organizat acest eveniment putin mai restrâns, deoarece restricțiile impuse de autorități nu le-au permir oficialilor să organizeze o donare de sânge publică.

În aceste condiţii, CSA Steaua a demarat campania „Sânge pentru viaţă”, la Stadionul Steaua – intrarea VIP, fiind prezentă unitatea mobilă a Centrului de Transfuzii a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila.

Și-au dat sângele pentru Steaua

Managerul secţiei de fotbal a clubului Steaua, George Ogăraru, a declarat că prin donarea de sânge şi-a arătat ataşamentul faţă de club.

„Mă simt foarte bine, mai ales că am donat în ziua aceasta, de 7 mai, în care avem ocazia să ne arătăm ataşamentul atât faţă de cei care au nevoie de sânge, ci şi faţă de club. Felicit clubul pentru că dat oamenilor ocazia în ziua aceasta de 7 mai să doneze sânge ‘roş-albastru'”, a explicat Ogăraru.

Oficialul stelist a menţionat că evenimentul aniversar prevăzut pentru ziua de 7 mai a fost amânat, el urmând să aibă loc atunci când se vor ridica restricţiile.

„Într-adevăr, au fost pregătiri intense pentru un eveniment azi, începute de acum trei luni… din păcate, din cauza acestei ultime hotărâri guvernamentale nu am putut organiza azi evenimentul pe care ni l-am propus. Era un eveniment care cuprindea foarte multe surprize. Dar care va fi organizat atunci când va fi posibil. Nu putem da o dată acum, dar cu siguranţă va avea loc. Pentru că publicul ar încununa acest eveniment care ar pune din nou în scenă actorii principali ai anului 1986, ai finalei extraordinare pe care clubul nostru a câştigat-o. Pentru că reprezintă o performanţă greu de egalat în fotbalul românesc”, a afirmat Ogăraru.

În cadrul campaniei, au mai donat sânge foste sportive ale clubului CSA Steaua, Simona Gherghe (scrimă) şi Roxana Cogianu, medaliate la Jocurile Olimpice de la Rio. La eveniment au participat de asemenea, fără a dona sânge, foştii componenţi ai echipei Steaua care cucerea Cupa Campionilor Europeni în 1986, Ştefan Iovan şi Adrian Bumbescu.

35 de ani de la victorie

La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul ”Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.