Evenimentul Zilei > Actualitate > Celebra piesă „Andrii Popa”, varianta Turcescu! Baniciu e în extaz: „Ce frumos cântă biatul ăsta!” – VIDEO
Celebra piesă „Andrii Popa”, varianta Turcescu! Baniciu e în extaz: „Ce frumos cântă biatul ăsta!” – VIDEO

Celebra piesă „Andrii Popa”, varianta Turcescu! Baniciu e în extaz: „Ce frumos cântă biatul ăsta!” – VIDEO

Un videoclip savuros surprinde momentul în care Robert Turcescu interpretează celebra piesă „Andrii Popa” a formației Phoenix la o întâlnire a ardelenilor de la Constanța.

La evenimet este prezent și Mircea Baniciu, fost mebru al formației Phoenix. Prestația lui Turcescu de pe scenă este răsplătită cu ropote de aplauze, dar mai ales de cuvintele de laudă adresate de Baniciu.

„Ce frumos poate să cânte băiatul ăsta”, a spus Baniciu, care a fost în anii `70 solistul vocal al formației Phoenix.

După o lungă carieră jurnalistică, Robert Turcescu a cochetat cu muzica, în anul 2010 înființăndu-și chiar și un band, „Casa Presei”, cu care a susținut un concert pe Calea Victoriei.

Turcescu a participat și la Eurovision, în 2013 și 2015.

Mircea Baniciu s-a remarcat în lumea muzicii, la începutul anilor `70 când a devenit solist vocal al formației rock Phoenix. După fuga colegilor săi din țară în 1977, începe o carieră solo, timp în care scoate pe piață un EP și 4 albume. 

În 1992 Baniciu înființează trupa Pasărea Colibri, alături de Florian Pittiș, Mircea Vintilă și Vlady Cnejevici, cu care a cântat zece ani, răstimp în care au apărut pe piață 5 albume și un DVD. 

În 2002 revine în trupa Phoenix cu ocazia concertului aniversar Phoenix 40 de ani. În toamna anului 2007 părăsește din nou Phoenix pentru a-și continua cariera solo.