Evenimentul Zilei > Social > Andrei Baciu și-a luat rolul în serios. Numărul de paturi de la ATI a crescut în 24 de ore
Andrei Baciu și-a luat rolul în serios. Numărul de paturi de la ATI a crescut în 24 de ore

Andrei Baciu și-a luat rolul în serios. Numărul de paturi de la ATI a crescut în 24 de ore

Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat vineri că „urmare a dispozițiilor premierului Florin Cîțu, principalul obiectiv a fost acela de a crește numărul de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid-19”. 

„Astăzi am vizitat 4 spitale din București și am discutat cu mai mulți manageri despre situația actuală și ce putem face pentru a crește numărul de paturi din secțiile ATI. Este esențial ca pacienții cu forme severe să nu mai aștepte în Unitățile de Primiri Urgențe, ci să beneficieze de tratament corespunzător, în funcție de gravitatea bolii.

În urma acestor vizite și după discuțiile cu managerii spitalelor unde sunt îngrijiți pacienții COVID-19, am găsit câteva soluții pentru a trece peste această perioada dificilă.

Baciu anunță suplimentarea numărului de paturi ATI pentru COVID

De astăzi sunt operaționale încă 12 paturi ATI (9 în Constanța, 2 la Spitalul Sfântul Ioan din București și 1 pat la Spitalul din Bolintin Vale) La Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” vor fi operaționale suplimentar încă 20 de paturi ATI, iar doi medici radiologi au fost transferați de la Spitalul Colentina pentru a-i ajuta pe colegii lor. Tot aici vom avea un nou centru de evaluare a pacienților, astfel încât să reducem presiunea din UPU Zilele următoare vor fi operaționale încă 4 paturi de terapie acută (Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din București) Important este că medicii, managerii de spitale și reprezentanții autorităților locale sunt extrem de implicați și fac eforturi uriașe pentru îngrijirea pacienților.

La Spitalul Bagdasar Arseni, va fi gata o nouă unitate de primiri urgențe

În scurt timp, la Spitalul Bagdasar Arseni, va fi gata o nouă unitate de primiri urgențe foarte modernă, cu 27 de paturi, construită cu sprijinul autorităților locale. În acest fel va fi degrevată sarcina din UPU. La nivelul întregii țări au mai fost identificate încă 73 de paturi ATI și alte 14 paturi de terapie acută. Lucrăm ca ele să fie operaționalizate în cel mai scurt timp posibil. În tot acest timp, capacitatea de vaccinare a crescut considerabil și am depășit 80.000 de doze într-o singură zi.

Până în acest moment, în România, au fost administrate peste 4.000.000 de doze de vaccin anti-covid, la 2,5 milioane de persoane”, a declarat Andrei Baciu.