Andrea Bocelli, în premieră în România. Cel mai scump bilet, 1400 de lei, cel mai ieftin, 150 de lei

Andrea Bocelli, în premieră în România. Cel mai scump bilet, 1400 de lei, cel mai ieftin, 150 de lei

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli va susţine primul său concert în România pe 10 mai 2013, în Piaţa Constituţiei din Capitală, anunţă organizatorii evenimentului Project Events şi European Events Service.

Informaţia pune astfel capăt speculaţiilor care circulă de mai mulţi ani cu privire la un concert Bocelli în ţara noastră. Fanii tenorului au semnat chiar şi o petiţie online prin care solicitau organizatorilor de concerte să îl aducă în România pe marele artist.

Astfel, anul viitor, pe 10 mai, Piaţa Constituţiei va răsuna de acordurile inconfundabile ale pieselor interpretate de tenorul pe care critica de specialitate l-a numit"Legenda noului mileniu". Nu vor lispi, desigur, piese care l-au făcut celebru, precum "Time To Say Goodbye", "Con te Partiro", "Vivo Per Lei", "Besame Mucho" sau "Nessun Dorma".

Andrea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958 în Lajatico, într-o familie de fermieri. La vârsta de 6 ani a început să ia lecţii de pian, flaut şi saxofon. Copilaria sa a fost marcată de un eveniment nefericit, care l-a marcat pe viaţă. Născut cu glaucom sever, artistul a orbit total la doar 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal. La scurt timp după accident a câştigat prima sa competiţie muzicală, "Margherita d'Oro in Viareggio", cu melodia "O sole mio". Debutul careierei sale s-a petrecut în 1994, la Festivalul San Remo, unde, în cadrul secţiunii "Nouveniti", a interpretat melodia "Calmo della Sera". Imediat după festival, artistul a lansat primul său album care a primit numele piesei câştigătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Puţini ştiu că  muzica este pentru Andrea Bocelli o pasiune pe care onorează impecabil, iar profesia sa este de avocat. Artistul a obţinut titlul de Doctor în avocatură şi chiar a lucrat o perioadă ca avocat la Curtea de Justiţie din Pisa, însă timpul şi reacţia publicului l-au convins  că menirea sa este muzica.

Piesa care i-a adus recunoaştere internaţională este "Con te Partiro", lansată în 1996 şi, ulterior, rescrisă cu numele "Time to Say Goodbye" pentru a fi interpretată în duet cu soprana Sarah Brightman. Piesa a fost inclusă în albumul "Romanza", care a depăşit toate recordurile de vânzări.

Toţi cei ce doresc să-l asculte live pe Andrea Bocelli îşi pot procura biletele pentru concertul de pe 10 mai 2013 începand de astăzi, 27 august, din Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald's), Magazinele Flanco, Librăriile Adevarul, Magazinele Diverta, Muzica, Sala Palatului, Librăria Eminescu, Palatul Naţional al Copiilor şi Staţia de Metrou Unirii 1. Cei care doresc sa comande biletele online, o pot face de pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, bilete.ro si myticket.ro.

Biletele sunt puse în vânzare la 6 categorii de preţuri, în funcţie de poziţionarea în spaţiul concertistic, astfel:

  • Zona VIP - 1400 lei
  • Categoria I - 900 lei
  • Categoria II - 750 lei
  • Categoria III - 550 lei
  • Categoria IV - 350 lei
  • Categoria V - 250 lei
  • Zona în picioare (fără loc) - 150 lei

<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Nl9WMIPzd6w?version=3&hl=en_US&rel=0" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Nl9WMIPzd6w?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="360"></embed></object>