Anchetă la o instituție pentru copii cu dizabilități. A murit după ce a fost uitat în mașină

Anchetă la o instituție pentru copii cu dizabilități. A murit după ce a fost uitat în mașină

Angajații unei instituții pentru copiii cu dizabilități sunt anchetați de autoritățile americane cu privire la moartea unui minor care a fost uitat într-o mașină, pe timp de caniculă.

Anchetă la institutul Roost Services, unde un copil cu handicap intelectual a fost uitat în mașină, pe timp de caniculă. Momentan, nu se știe cine va răspunde penal pentru cauza de față, însă oamenii legii au transmis că investigațiile continuă, iar, în cele din urmă, se va stabili cine va fi pus sub acuzare.

Copil cu handicap intelectual, captiv în caniculă

Un minor în vârstă de nouă ani, care prezenta handicap intelectual, a rămas blocat într-un autoturism cu care a fost deplasat de către un angajat al instituției Roost Services, din orașul American Fork, Utah. Reprezentanții societății prestează activități pentru persoanele cu dizabilități.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au estimat că minorul a fost captiv în mașină pentru o perioadă de aproximativ două ore, în timp ce afară era caniculă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Temperatura exterioară era de circa 37 de grade și e ușor de imaginat că interiorul vehiculului s-a încălzit mult peste acest prag", a declarat locotenentul de poliție Josh Christiansen.

A fost găsit inconștient în mașină. Ce mesaj transmit autoritățile

Copilul a fost găsit, miercuri după-amiază, de către personalul Roost Services, în stare de inconștiență. Aceștia l-au transportat în interiorul institutului, unde au apelat la servicii de urgență pentru a-l salva. Cadrele medicale au efectuat resuscitări cardio-pulmonare, însă fără succes. Copilul cu handicap intelectual a fost declarat decedat.

În urma anchetei, autoritățile au stabilit că mașina cu care minorul a fost transportat a fost oprită, geamurile erau ridicate, iar portierele blocate. Oamenii legii au atras atenția șoferilor în acest sens și le-au recomandat să lase în mașină un obiect important, precum telefonul mobil, pentru a-și aminti să verifice autoturismul înainte de a-l părăsi.

"Când e vorba de un copil, e dureros pentru toată lumea", a spus polițistul Josh Christiansen pentru CNN.