Evenimentul Zilei > Actualitate > Ana Maria Popescu, discurs furibund la revenirea de la Jocurile Olimpice. Atac direct la ministrul Eduard Novak
Ana Maria Popescu, discurs furibund la revenirea de la Jocurile Olimpice. Atac direct la ministrul Eduard Novak

Ana Maria Popescu, discurs furibund la revenirea de la Jocurile Olimpice. Atac direct la ministrul Eduard Novak

Ana Maria Popescu a revenit în țară, după ce a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice. Sportiva a avut un discurs dur la adresa presei și a ministrului Sportului.

Ana Maria Popescu a revenit, marți, în România, după ce a participat la Jocurile Olimpice de Vară, acolo unde a câștigat medalia de argint la proba de spadă. Sportiva a ținut să-i dea o replică lui Eduard Novak, ministrul Sportului, care afirmase că Ana Maria Popescu nu ar fi reușit să-și adjudece aurul chiar dacă bugetul Federaţiei de Scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

Ana Maria Popescu, discurs acid la revenirea în țară

„Înainte de toate, mulțumim pentru frumoasa primire. Mă bucur să vă văd pe toți aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general. Măcar la Jocurile Olimpice să ne întâlnim și să ne vedem. Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu „Brânză a pierdut aurul”, dar încă mai sunt.

Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el. Simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat. Mă bucur și mi-aș dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români, indiferent că sunt la fotbal și sunt cei din echipa a doua probabil, indiferent că sunt la alt sport, să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Am citit toate comentariile și toate declarațiile din ultimele zile.

Am rămas cu același gust de la Rio, din 2016, înainte să luăm aurul. Nu e OK, oameni buni, pentru că indiferent dacă ne întoarce de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, și noi, dar și antrenorii noștri. Am în spatele meu patru oameni, atât am avut”, a spus Ana Maria Popescu.

„Domnule ministru, am avut sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate”

Sportiva și-a continuat discursul acid: „Pe lângă ei, apropo de finanțare, domnule ministru, am avut sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alții. Îmi doresc foarte mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia!”