Evenimentul Zilei > Actualitate > Ana Bogdan, victorie incendiară la 40 de grade
Ana Bogdan, victorie incendiară la 40 de grade

Ana Bogdan, victorie incendiară la 40 de grade

Românca s-a calificat în turul al 3-lea de la Australian Open, după ce a fost condusă de Yulia Putintseva, cu 0-1 la seturi. Ana a povestit prin ce chinuri a trecut din cauza caniculei de la Melbourne

Ana Bogdan a reușit, ieri, cea mai bună performanță a carierei. La 25 de ani, tenismena din Sinaia s-a calificat în turul al 3-lea al turneului de la Melbourne.

A întors un meci ce părea pierdut

Ana (locul 104 WTA) a întâlnit- o pe kazaha Yulia Putintseva (54 WTA), pe care a eliminat-o după o victorie în trei seturi, scor 1-6, 6-2, 6-3. Tenismena „tricoloră” și-a intrat greu în ritm și s-a predat fără multe argumente în primul act.

Apoi, s-a dezlănțuit și a dus meciul în decisiv, acolo unde a fost superioară.

„Îmi place mie căldura, dar nici chiar așa…”

Bogdan și Putintseva au jucat sub un Soare arzător, care a ridicat temperatura de la Melbourne până la 40 de grade Celsius.

„Simțeam că mă sufoc. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată să simt un nod în gât. Îmi place mie căldura, dar nici chiar așa… La fiecare pauză a trebuit să-mi schimb șosetele, pentru că erau fleașcă și mă ardeau tălpile. Sunt însă fericită pentru acest rezultat și a meritat tot efortul”, a spus Ana Bogdan, la finalul mciului.

În turul următor de la Australian Open, ea va juca împotriva americancei Madison Keys (locul 20 WTA), care a trecut în turul al 2-lea de Ekaterina Alexandrova (Rusia, 92 WTA), scor 6-0, 6-1.

Tot ieri, Sorana Cîrstea (36 WTA) a fost eliminată de Lucie Safarova (Cehia, 29 WTA), în turul secund, după ce a pierdut în două seturi, scor 2-6, 4-6.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: