Evenimentul ZileiSportAmendă uriașă de la UEFA pentru clubul CFR Cluj. Ce-au făcut ardelenii contravine total regulamentului

Amendă uriașă de la UEFA pentru clubul CFR Cluj. Ce-au făcut ardelenii contravine total regulamentului

Amendă uriașă de la UEFA pentru clubul CFR Cluj. Ce-au făcut ardelenii contravine total regulamentului
Clubul CFR Cluj a fost sancționat drastic de UEFA. Gruparea din Gruia este printre cele opt cluburi care au aflat că au fost amendate după ce au încălcat o regulă impusă de conducătorii fotbalului european.

Astfel, campioana României a primit o amendă de 200.000 de euro pentru nerespectarea cerinţei de a nu avea „datorii restante”.

„Nou-înfiinţata Primă Cameră a Corpului de Control Financiar al Cluburilor UEFA (CFCB Prima Cameră) a anunţat, astăzi, că opt cluburi, FC Astana (Kazahstan), CFR 1907 Cluj (România), PFC ŢSKA-Sofia (Bulgaria), Mons Calpe SC (Gibraltar) , FC Porto (Portugalia), Real Betis Balompié (Spania), CD Santa Clara (Portugalia) şi SportingLisabona (Portugalia) au fost sancţionate din cauza nerespectării cerinţei <fără datorii restante>.

Amenda de 200.000 de euro pentru CFR Cluj

FC Astana şi CFR 1907 Cluj au fost amendate cu 150.000 de euro şi, respectiv, 200.000 de euro, scrie news.ro.

Toate celelalte cluburi au fost sancţionate cu o contribuţie financiară necondiţionată şi, în plus, cu o excludere condiţionată de la participarea în următoarea competiţie UEFA pentru cluburi pentru care s-ar califica în următoarele trei (3) sezoane (2022/23, 2023/24 şi 2024/25), cu excepţia cazului în care pot dovedi până la 31 ianuarie 2022 că au plătit sumele restante.

Amenzile aplicate sunt următoarele: PFC ŢSKA-Sofia – 75.000 €, Mons Calpe SC – 15.000 €, FC Porto – 300.000 €, Real Betis Balompie – 250.000 €, CD Santa Clara – 75.000 € şi Sporting – 250.000 €”, a precizat forul european.

Echipa CFR Cluj este lider în clasamentul Ligii 1 Casa Pariurilor după 17 etape, cu 45 de puncte, cu opt mai multe decât a doua clasată, FCSB. În Conference League, clujenii sunt pe ultimul loc în grupa D, cu doar un punct, şi încheie competiţia după faza grupelor. În ultima etapă, CFR Cluj va juca pe teren propriu cu Jablonec, la 9 decembrie.

Și nu este singura problemă cu care se confruntă clubul finanțat de Neluțu Varga. Antrenorul echipei, Dan Petrescu este posibil să plece selecționer la echipa națională. El a spus că va anunța decizia finală după 19 decembrie, când e programată ultima etapă din 2021.

În plus formația clujeană este ca și eliminată din competițiile europene. În Conference League, clujenii sunt pe ultimul loc în grupa D, cu doar un punct, şi încheie competiţia după faza grupelor. În ultima etapă, CFR Cluj va juca pe teren propriu cu Jablonec, la 9 decembrie.

Campioana României a ratat șansa de a câștiga sume importante. Calificarea de pe primul loc în grupa din Conference League i-ar fi adus 650.000 de euro, iar o clasare pe locul secund era recompensată cu 325.000 de euro.

 


Accesează: