Evenimentul Zilei > Actualitate > Ambasadorul Canadei, în vizită la Roșia Montană
Ambasadorul Canadei, în vizită la Roșia Montană

Ambasadorul Canadei, în vizită la Roșia Montană

Ambasadorul Canadei la București, Philipe Beaulne, s-a aflat pentru două zile într-o vizită de lucru în județul Alba. Prima zi și-a petrecut-o aproape în exclusivitate la Roșia Montană, unde va fi dezvoltat proiectul minier al Roșia Montană Gold Corporation - care are ca acționar majoritar firma canadiană Gabriel Resources, cu 80% din acțiuni.

La Roșia Montană, ambasadorul Canadei s-a întâlnit cu mai mulți primari din zonă, cu reprezentanții RMGC, dar și cu comunitatea, cu reprezentanții ONG-urilor pro și contra proiectului minier, inclusiv cu reprezentanți ai Fundației Soros.
Vizita ambasadorului canadian a continuat astăzi la Alba Iulia, unde a avut întâlniri pe care le-a numit „de familiarizare" cu autoritățile locale și județene, cu care a vorbit despre posibilități de cooperare viitoare, în special pe probleme culturale, economice și academice. Philipe Beaulne a vizitat și Cetatea de tip Vauban din Alba Iulia și a primit onorul din partea Gărzii Cetății, declarându-se impresionat.
„Vom urmări cu interes desfășurarea procedurilor”
În conferința de presă organizată la Alba Iulia, ambasadorul Canadei a declarat că țara sa susține proiectele companiilor canadiene în sectorul minier, fără a lăsa să se înțeleagă că cel din România ar fi mai special. Totuși el a subliniat că speră ca o decizie a autorităților române să fie luată cât mai curând.
„Am avut ocazia să vizitez zona Roșia Montană și cred că este un proiect de investiții foarte important. Desigur, decizia finală asupra proiectului va fi luată de autoritățile române responsbile cu luarea unor astfel de decizii și de acționarii companiei, dar și pe baza studiilor care trebuie făcute. Sperăm ca toate procedurile care mai sunt necesare pentru luarea unei decizii finale să fie făcute în timp util, fără tergiversări. Am aflat că acest proiect este inclus în programul de dezvoltare economică al guvernului, de asemenea știm că sunt reglementări stricte ale României și Uniunii Europene referitoare la minerit, în special cel aurifer. Vom urmări cu interes desfășurarea procedurilor care mai sunt necesare", a declarat ambasadorul Canadei la București.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: