Evenimentul Zilei > Actualitate > Ambasada României la Washington omagiază victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001. „Ne amintim și onorăm puterea și rezistența poporului american”
Ambasada României la Washington omagiază victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001. „Ne amintim și onorăm puterea și rezistența poporului american”

Ambasada României la Washington omagiază victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001. „Ne amintim și onorăm puterea și rezistența poporului american”

Ambasada României la Washington a adus astăzi un omagiu victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Într-un mesaj video dedicat comemorării, ambasadorul României, Andrei Muraru, și diplomații ambasadei aduc un omagiu celor căzuți, dar și eroilor unuia dintre cele mai tragice momente ale istoriei recente.

„Ne amintim și onorăm sacrificiul suprem al eroilor care s-au pus în pericol pentru a salva vieți”

“Ne amintim și onorăm curajul celor care au ajuns primii la locul atentatelor și sacrificiul suprem al eroilor care s-au pus în pericol pentru a salva vieți. Ne amintim și onorăm puterea și rezistența poporului american, în fața durerii și pierderii.
A fost mai mult decât un atac împotriva Americii. A fost un atac împotriva lumii libere, împotriva valorilor și idealurilor pe care le împărtășim cu toții: libertate, compasiune, demnitate, umanitate. A fost un atac asupra civilizației.

„România rămâne solidară cu Statele Unite și poporul american în această zi de comemorare

Promisiunea poporului american de a „nu uita niciodată” este acum o promisiune a tuturor celor care prețuiesc libertatea, democrația și drepturile omului.
România rămâne solidară cu Statele Unite și poporul american în această zi de comemorare. Nu vom uita niciodată”
Reamintim că în atentatele petrecute acum 20 de ani și-au pierdut viața peste 3.000 de oameni, între care și cinci români: Eugen Gabriel Lazar, Corina Stan, Alexandru Liviu Stan, Joshua Poptean, Ana Fosteris, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei României la Washington.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: