Moartea marii artiste a fost confirmată de fiul ei Jordan Wexler, care a precizat că aceasta a murit în somn.

Conform primelor informaţii, Linda Cristal a murit în locuința sa din Beverly Hills (Los Angeles, statul California, Statele Unite ale Americii).

Numele real al celei născute la la 23 februarie 1931 în Buenos Aires a fost Marta Victoria Moya.

Cea care mai târziu avea să uimească planeta cu rolurile ei magistral interpretate şi-a petrecut tinereţea în Argentina.

Ea provenea dintr-o familie mixtă, tatăl ei Antonio Moya Bourges fiind imigrant francez şi un om cult, care a publicat în reviste, iar mama, Rosario Pego, originară din Italia.

Cu mult timp înainte să moară, ea a dezvăluit în cadrul unor interviuri de colecţie că tatăl ei a intrat într-un conflict cu o bandă criminală şi a fost nevoit să fugă cu familia la Montevideo, în Uruguay.

Artista şi-a câştigat pentru totdeauna locul în panteonul cinematografiei mondiale cu rolurile memorabile din filme precum „Comanche”, „Alamo”, „The High Chaparral” sau „Mister Majestyk”.

Pe lângă faptul că poseda un talent actoricesc demn de invidiat, actrița cu origini argentiniene a fost înzestrată de natură şi cu o frumuseţe răpitoare.

În acest context, a apărut în roluri lână monştri sacri de la Hollywood: John Wayne, Tony Curtis, James Stewart şi Charles Bronson.

Înainte de ajunge la Hollywood, Linda Cristal și-a făcut apariția în aproximativ 20 de filme turnate în Mexic.

Unul dintre cele mai bune roluri ale sale rămâne cel din pelicula „Comanche” (1956).

Actriţa s-a căsătorit încă din adolescență, la vârsta de 16 ani, cu actorul argentinian Tito Gómez, dar mariajul n-a rezistat decât câteva săptămâni.

Norocul i-a surâs când a fost remarcată de producătorul Miguelito Alemán. De acolo până la a deveni un star al anilor ‘50 – ’60 n-a fost decât o problemă de timp.

Înainte de a câștiga prestigiosul premiu Globul de Aur pentru interpretarea sa din filmul de comedie The Perfect Furlough, ea a apărut în mai multe filme occidentale.

sura: Le Figaro