Alimentul MINUNE pe care îl avem cu toţii în BUCĂTĂRIE

Alimentul MINUNE pe care îl avem cu toţii în BUCĂTĂRIE

Mierea este alimentul pe care cu siguranţă îl deţinem cu toţii, dar despre care nu ştim foarte multe lucruri. Aceasta are mai multe proprietăţi benefice.

Este alimentul cu cea mai largă gamă de efecte pozitive. De la nişte dureri uşoare de stomac, până la probleme mai grave, precum osteoporoza.

Fiecare tip de miere are beneficiile ei şi este bine să o alegem ţinând cont de problemele de sănătate pe care le avem.

De exemplu, mierea polifloră este foarte bună pentru a ne fotifica organismul, deoarece este bogată în săruri minerale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mierea obţinută dintr-o gamă diversă de flori se adresează unei palete la fel de largi de boli şi afecţiuni:

– Anorexie, Apetit scăzut

– Indigestie, constipaţie sau diaree

– Afecţiuni ale ficatului sau ale rinichilor

– Răni, cicatrici sau arsuri – se aplică miere pe bandajele folosite

– Probleme ale sistemului nervos, Bacterii – stafilococi

Un alt tip de miere foarte benefic este mierea de salcâm. Aceasta este recomandată diabeticilor, fiind bogată în fructoză, dar şi în oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor).

Atenţie: Diabeticii pot consuma mierea de salcâm, în cantităţi mici, dar asta cu acordul diabetologului personal.

Mierea de rapiţă este un considerată a fi un leac pentru osteoporoză, informează Frunza Verde.

Are conţinut mare de glucoză, de aceea se zahariseste uşor. Indicele glicemic mare o recomandă copiilor, persoanelor active şi celor în convalescenţă.