Alimentul care te hidratează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa

Alimentul care te hidratează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa Sursă foto: Freepik

Hidratarea este esențială pentru organismul uman, însă în zilele toride aceasta poate reprezenta o adevărată provocare. Mulți nutriționiști spun că toate lichidele pot ajuta la hidratare, însă opinia este combătută de cei care nu acceptă consumul sucurilor din comerț. Mihaela Bilic susține că un aliment pe care toți românii în au acasă poate fi mai eficient în acest sens.

Mihaela Bilic, despre hidratarea organismului

Pentru a funcționa în parametri optimi, organismul are nevoie de hidratare. Majoritatea persoanelor consideră că apa este elementul cheie în acest context, însă un studiu recent arată o altă ipoteză.

Conform acestei analize, laptele poate hidrata organismul mai eficient decât apa. Mai mult, grăsimile și proteinele din acesta ar avea un rol important în acest proces.

Laptele fermentat, ideal pentru hidratare

Cu toate că nu poate fi consumat de cei care au intoleranță la lactoză, laptele este bogat în substanțe nutritive și poate contribui la reținerea apei în organism. Astfel, hidratarea se poate face pe o durată mai îndelungată. Mihaela Bilic susține că inclusiv laptele fermentat poate avea acest efect.

Ne puteți urmări și pe Google News
Lapte, Mihaela Bilic

Lapte. Sursa foto: Pixabay

„Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci, nu o să credeți, laptele. Și dacă este variantă de lapte fermentat, adică sana, chefir, ce vă place vă, o lapte bătut, cu atât mai bine pentru că are și efect probiotic”, a explicat nutriționistul.

Mihaela Bilic, recomandări pentru zilele caniculare

Acest aliment are un conținut mare de sodiu, fapt care contribuie la reținerea apei în organism. Odată cu acest proces, producția de urină se diminuează, iar corpul rămâne hidratat pe durata mai multor ore. Nutriționistul Mihaela Bilic îi îndeamnă pe români să introducă lapte în alimentația din perioada verii.

Mihaela Bilic

Mihaela Bilic. Sursa foto: Instagram

„Se vede treaba că gramele, puține câte sunt, de glucidă, proteine și grăsimi din lapte, țin mai bine apa în organism. Ea e folosită mai bine, nu mai vorbim de minerale, laptele are și 87% apă, iar în varianta de lapte avem și un strop de sare. Așa că pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a completat aceasta.

Specialistul le recomandă românilor să evite produsele pe care scrie „zero zahăr”, făcând referire inclusiv la sucuri. Mihaela Bilic susține că acestea au un conținut mare de calorii și nici nu contribuie la hidratarea corectă a organismului.

Revista presei