Alimentul care oprește procesul de îmbătrânire. Explicația Mihaelei Bilic

Alimentul care oprește procesul de îmbătrânire. Explicația Mihaelei BilicMihaela Bilic. Sursa Foto- Facebook

Vârsta biologică nu se aliniază întotdeauna cu cea din acte, iar procesul de îmbătrânire este inevitabil. Totuși, există metode care pot a încetini acest proces, iar alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății celulare. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a descoperit că uleiul de pește, bogat în acizi grași omega-3, este un ingredient esențial care poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii biologice.

Mihaela Bilic, despre beneficiile uleiului de pește

Un studiu recent publicat în revista Nature Aging a evidențiat beneficiile acizilor grași. Cercetarea, care a implicat 777 de persoane cu vârsta peste 70 de ani, a monitorizat participanții timp de trei ani, utilizând markeri epigenetici pentru a evalua îmbătrânirea celulară.

Astfel, cei care au luat suplimente de ulei de pește au avut un ritm mai lent al îmbătrânirii biologice comparativ cu ceilalți participanți. Aceste efecte pozitive sunt atribuite proprietăților antiinflamatorii și protectoare ale omega-3, care ajută celulele să reziste mai bine în fața factorilor externi.

Astfel, uleiul de pește poate deveni un aliat important în combaterea îmbătrânirii premature, arată Mihaela Bilic.

Rezultate uimitoare

Studiul a comparat, de asemenea, efectele omega-3 cu alte metode ce influențează îmbătrânirea biologică.

Participanții au fost împărțiți în trei grupuri: unul care a luat suplimente de vitamina D, altul care a consumat omega-3 și un grup care a practicat exerciții fizice moderate, 30 de minute de trei ori pe săptămână.

Grupul care a luat omega-3 a înregistrat cea mai lentă rată de îmbătrânire biologică. În plus, combinația dintre vitamina D, omega-3 și exercițiile fizice a avut un efect sinergic, îmbunătățind protecția împotriva îmbătrânirii celulare.

Acizii grași omega-3 sunt renumiți pentru multiplele lor beneficii pentru sănătate, inclusiv încetinirea procesului de îmbătrânire.

Omega-3 au un efect antiinflamator, protejând celulele de daunele cauzate de radicalii liberi și stresul oxidativ.

Omega 3

Omega 3. Sursa foto: Pixabay

De asemenea, omega-3 contribuie la sănătatea cardiovasculară, reducând riscul bolilor de inimă prin scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de trigliceride. Sunt, de asemenea, vitali pentru sănătatea creierului și a ochilor, prevenind afecțiuni neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și demența, potrivit CSID

Mihaela Bilic a găsit elixirul tinereții. Cum ar trebui să incluzi uleiul de pește în alimentație

Pentru a profita de beneficiile omega-3, există două opțiuni principale:

1. Consumul frecvent de pește gras, precum somonul, macroul, sardinele, tonul sau heringul, care sunt surse excelente de omega-3 și pot fi ușor integrate în dietă.

2. Suplimentele de ulei de pește, o alternativă eficientă pentru cei care nu includ suficient pește în alimentație.

Potrivit cunoscutului nutriționist, uleiul de pește este un elixir anti-îmbătrânire și este ideal pentru persoanele care vor să își mențină tonusul. Atunci când este combinat cu vitamina D și un stil de viață activ, efectele benefice ale omega-3 sunt amplificate,  mai spune nutriționistul.