Evenimentul ZileiPoliticaAlexandru Rafila, despre moțiunea depusă împotriva sa: „Minciuni, calomnii repetate și dezinformare”

Alexandru Rafila, despre moțiunea depusă împotriva sa: „Minciuni, calomnii repetate și dezinformare”

Alexandru Rafila, despre moțiunea depusă împotriva sa: „Minciuni, calomnii repetate și dezinformare”
Alexandru Rafila a vorbit în plenul Camerei Deputaților despre moțiunea depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva sa. El spune că semnatarii acesteia continuă să dezamăgească, la fel cum au făcut atunci când erau la guvernare. Ministrul Sănătății îi acuză de minciuni, calomnii și dezinformare.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit luni, 18 septembrie, despre moțiunea de depusă împotriva sa. În plenul Camerei Deputaților, ministru i-a acuzat pe semnatari, USR şi Forţa Dreptei, că dezamăgesc prin aceste acte, la fel cum au făcut și în perioada în care se aflau la guvernare.

Ministrul spune că atunci când a aflat despre moțiunea împotriva sa a privit-o cu interes. El spune că apreciază criticile care sunt făcute cu bună credință și corespund realității. O astfel de moțiune poate duce la îmbunătățirea calității activității sale, precizează ministrul. Chiar dacă a fost interesat de această moțiune simplă, a fost dezamăgit atunci când a citit textul.

„Când am aflat că a fost depusă o moţiune simplă din partea unor parlamentari ai Opoziţiei am privind moţiunea cu interes. Apreciez critica, dacă este făcută cu bună credinţă şi ea corespunde realităţii, deoarece ea poate duce la îmbunătăţirea unor activităţi. Din păcate, aşa cum au dezamăgit când au fost la guvernare, semnatarii acestei moţiuni continuă să o facă şi din Opoziţie”, a mai spus ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila spune că în moțiunea depusă împotriva sa nu există urme de bună credință din partea USR şi a Forţei Dreptei. Ei îi acuză pe semnatari de minciuni, calomnie și dezinformare.

„Nu am văzut nicio urmă de bună credinţă din partea USR şi a Forţei Dreptei. Minciuni, calomni repetate, dezinformare sunt ingredientele textului moţiunii depuse împotriva mea. Este doar o arie a calomniei şi a negării evidenţei din partea unor politicieni aflaţi într-o goană după notorietate şi după voturi”, a afirmat Alexandru Rafila, la dezbaterea moţiunii simple.

Alexandru Rafila
Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Alexandru Rafila aduce acuzații celor care au semnat moțiunea simplă împotriva sa

Ministrul Sănătății a continuat șirul de nemulțumiri cu privire la semnatarii moțiunii. El susține că în textul acesteia nu există nicio idee care să aducă beneficii românilor. Nu a găsit nici idei care să ducă la îmbunătățirea sănătății cetățenilor.

Mai mult decât atât, Alexandru Rafila a amintit de perioada în care Ministerul Sănătății era condus de USR. El spune că semnatarii moțiunii nu fac decât să blocheze niște proiecte ambițioase, extrem de importante pentru români.

„Nu am găsit nicio idee concretă pentru a îmbunătăţi sănătatea românilor. După dezastrul lăsat în plină pandemie în sistemul sanitar pe care a trebuit să îl gestionăm, USR recidivează împreună cu Forţa Dreptei şi propun de fapt românilor blocarea celor mai ambiţioase proiecte de investiţie din sistemul medical din România aşa cum au făcut-o şi atunci când au condus Ministerul Sănătăţii. Nimic altceva.
Doar vorbe goale şi acuzaţii demoagogice. E trist pentru democraţie să vezi populismul deşănţat în acţiune. Sunt sigur că semnatarii acestei moţiuni ştiu adevărul despre evoluţia pozitivă a PNRR în sistemul sanitar, dar cu toate acestea s-au lăsat antrenaţi într-o campanie de dezinformare şi minciuni”, a completat Rafila în plenul Camerei Deputaților.

Moţiunea simplă este intitulată „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”. Textul acesteia a fost citit, la începutul şedinţei de către deputatul USR Tudor Pop. Votul va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Opoziția îi reproșează lui Alexandru Rafila că a fost incapabil să gestioneze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.


Accesează: