Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă! Se impune carantina obligatorie pentru nevaccinați. Vaccinarea devine obligatorie din februarie
Alertă! Se impune carantina obligatorie pentru nevaccinați. Vaccinarea devine obligatorie din februarie

Alertă! Se impune carantina obligatorie pentru nevaccinați. Vaccinarea devine obligatorie din februarie

Persoanele nevaccinate din Germania vor fi plasate în carantină și nu vor mai avea acces decât la activitățile esențiale. Autoritățile federale pregătesc un act normativ pentru introducerea vaccinării obligatorii din luna februarie.

Autoritățile din Germania au anunțat că vor introduce un lockdown la nivel național care vizează persoanele nevaccinate. Mai mult, liderii politici ai țării sunt de acord cu introducerea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19. Informația a fost prezentată de CNN.

Conform sursei citate, după intrarea în vigoare a lockdownului, germanilor care nu s-au vaccinat li se va interzice accesul la toate activitățile care implică prezența în spațiile publice. Aceștia vor avea acces doar la supermarketuri și farmacii.

Măsura este menită să limiteze răspândirea pandemiei de COVID-19.

Anunțul cu privire la introducerea lockdown-ului pentru persoanele nevaccinate a fost făcut de cancelarul Angela Merkel și de succesorul ei, Olaf Scholz. Cei doi au avut o ședință de criză cu liderii regionali.

esursa foto. EVZ

Germania propune introducerea vaccinării obligatorii

Oficialii guvernamentali au susținut, de asemenea, propunerea vaccinării obligatorii, iar dacă va fi votată în Parlament, aceasta ar putea intra în vigoare din februarie 2022.

Angela Merkel a spus că situația este „foarte gravă” și din acest motiv este nevoie de un „act de solidaritate națională”.

„Am înțeles că situația este foarte gravă și dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate. Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie să fie rupt și acest lucru nu s-a întâmplat încă”, a spus ea.

sursă: arhivă

Mai multe state europene introduc vaccinarea obligatorie

Decizia adoptată de Germania urmează după cea din Austria, prima țară care a impus carantină pentru persoanele nevaccinate. De asemenea, Viena a decis vaccinarea obligatorie începând cu luna februarie.

Conform reglementărilor impuse, cei care refuză să-și facă vaccinul ar putea primi amenzi de până la 7.200 de euro.

De asemenea, Grecia a anunțat că va impune obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru toate persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Este o măsură drastică luată într-o perioadă în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID.

Cei care vor refuza să se vaccineze vor fi amendați cu câte 100 de euro în fiecare lună, începând din 16 ianuarie.