Alertă meteo. Cod galben emis pentru municipiul București

Alertă meteo. Cod galben emis pentru municipiul BucureștiAvertizare Cod galben ceață. Sursa foto: Arhiva EvZ

ANM a emis un cod galben de vreme rea , care vizează Capitala. Avertismentul meteorologic pentru București este valabil până la ora 18:00.

Alertă meteo pentru București. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o atenţionare nowcasting Cod galben de polei valabilă pentru Municipiul Bucureşti până la ora 18:00.

Potrivit meteorologilor, în Capitală se vor semnala burniţă sau ploaie slabă care vor favoriza depuneri de polei.

Nici în țară situația nu este plăcută.

Condițiile meteo din Capitală se regăsesc și în Buzău

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au transmis mai multe semnale de avertizare. Mai mult, polițiștii s-au deplasat în trafic să se asigure că șoferii respectă indicațiile și se adaptează condițiilor meteo.

„De asemenea, având în vedere că aseară, între orele 20.00-00.00 a fost în vigoare avertizarea de cod galben de vreme rea iar pe DN2E85, la ieşire din municipiul Buzău către Ialomiţa, pe partea carosabilă s-a format polei generalizat, poliţiştii rutieri au luat măsura restricţionării traficului rutier pe DN2E85, la limita cu judeţul Ialomiţa, până la restabilirea viabilităţii carosabilului.

Poliţiştii rutieri aflaţi în serviciu au monitorizat în permanenţă traficul în vederea prevenirii de evenimente rutiere, astfel că nu au fost înregistrate accidente de circulaţie.

Ieri, au fost sancţionaţi de poliţişti 11 conducători auto care, deşi pe partea carosabilă exista riscul formării de polei, nu au respectat regimul legal de viteză. Unul dintre şoferi, un bărbat de 34 de ani din Luciu, a predat permisul pentru 90 de zile după ce a circulat cu 106 km/h pe DN1BE577, în localitatea Ulmeni.

S-au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru oprirea şi staţionarea în locuri nepermise(9), dar şi pentru alte abateri în trafic(17).

Poliţiştii au reţinut alte 2 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului, dar şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au sancţionat şi 6 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal unui şofer buzoian în vârstă 25 de ani, care a fost depistat în municipiul Buzău, în ciuda faptului că avea permisul suspendat.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 20.540 de lei.

POLIŢIA RUTIERĂ RECOMANDĂ PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC, PENTRU SIGURANŢA DEPLASĂRII:

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor folosirea corespunzătoare a luminilor autovehiculelor în trafic, având în vedere prognoza meteo, prin care se semnalează posibilitatea producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (polei, ceaţă, ninsoare). În timpul nopţii sau ziua, pe timp de ceaţă sau burniţă, ninsoare abundentă sau ploaie torenţială, conducătorii auto sunt sfătuiţi să folosească luminile corespunzătoare ale autovehiculelor, întrucât numai folosirea corectă a luminilor autovehiculelor poate asigura un nivel de vizibilitate care permite deplasarea în siguranţă, atunci când condiţiile meteo sunt dificile, fără a abuza însă de acestea.

Poliţiştii rutieri acţionează permanent pentru reducerea numărului de accidente de circulaţie şi pentru conştientizarea opiniei publice asupra efectelor negative ale încălcării prevederilor legale în vigoare.

Deoarece în perioada următoare vremea va continua să fie rece în majoritatea regiunilor ţării şi vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză redusă, adaptată permanent particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi cât şi în afara lor când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă!

În situaţia în care semnalaţi carosabil alunecos sau acoperit de zăpadă folosiţi "frâna de motor"!

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

Poliţiştii vă urează "DRUM BUN", fără evenimente rutiere!”, arată IPJ Buzău.

Ne puteți urmări și pe Google News