Evenimentul Zilei > Social > Alertă maximă! Nu mai beți acest tip de ceai din comerț! Boala gravă de care vă puteți îmbolnăvi fără să vă dați seama
Alertă maximă! Nu mai beți acest tip de ceai din comerț! Boala gravă de care vă puteți îmbolnăvi fără să vă dați seama

Alertă maximă! Nu mai beți acest tip de ceai din comerț! Boala gravă de care vă puteți îmbolnăvi fără să vă dați seama

Românii sunt mari consumatori de ceaiuri, așa că noua descoperire a cercetătorilor de la Universitatea McGill din Canada va îngrijora foarte multă lume, mai ales că se apropie sezonul rece.

Oamenii de știință au analizat ceaiurile la pliculeț și au constatat că multe dintre acestea sunt ambalate în pliculețe care conțin plastic, în loc să fie doar din hârtie. Se pare că introducând practic pliculețul într-o ceașcă de ceai nu vom face nimic altceva decât să împrăștiem în apă miliarde de particule de microplastic, pe care, ulterior, le vom bea.

Studiul a fost realizat luând în considerare patru tipuri de pliculețe de ceai din comerț. Desigur, ceaiul a fost scos din plic înainte ca cercetătorii să facă testele necesare.

Prin comparație cu alte băuturi sau alte mâncaruri, ceaiul la pliculeț împrăștie în apă 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, anunță CNN. Cercetătorii nu au spus oficial care ar fi efectle acestui număr imens de particule pe care îl înghițim cu fiecare cană de ceai la pliculeț, însă conform mai multor medici în timp acestea ar putea provoca un adevărat haos în sistemul nostru digestiv și ar putea genera boli de colon.

Numărul de particule de microplastic este atât de mare din cauza faptului că producătorii folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele de ceai. Un alt studiu a arătat că un om ingerează 5 grame de plastic într-o singură săptămână, motiv pentru care pe mapanond au crescut numărul afecțiunilor digestive.