„Stimaţi colegi din opoziţie, încetaţi să mai catalogaţi Legea pensiilor ca fiind o «pomană electorală»! Încetaţi să-i mai jigniţi pe pensionari! Încetaţi să-i mai consideraţi «asistaţi sociali» pe cei care au muncit o viaţă, iar acum îşi primesc binemeritata răsplată! Sunteţi prizonierii unei viziuni de conţopist. Speriaţi lumea că vor creşte cheltuielile cu pensiile, dar nu luaţi în calcul creşterea veniturilor la buget”, a scris secretarul general al PSD Mihai Fifor, luni, pe Facebook.

El a mai menționat că Produsul Intern Brut (PIB) va fi de peste 23% faţă de nivelul prezent, chiar dacă suma necesară pentru plata pensiilor se va majora până la 149 de miliarde lei în 2022.

„Da, necesarul pentru plata pensiilor va creşte până la 149 miliarde lei în 2022 (faţă de 76 mld. în acest an). Dar uitaţi-vă şi la creşterea PIB, care va fi de peste 23% faţă de nivelul actual! La împlinirea calendarului de majorări din Legea pensiilor, PIB-ul României va depăşi 1.270 mld. Lei (faţă de 1.031 în acest an). Asta înseamnă că pensiile vor reprezenta 11,7% din PIB, încă sub media europeană de 12,9%! Asta însemnă normalitate! Să aducem treptat pensiile din România, la un nivel comparabil cu cel din Uniunea Europeană!”, se mai arată în mesajul senatorului PSD.

Legea sistemului public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR, a fost adoptată de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Actul normativ prevede ca începând cu 1 septembrie 2019, până la 1 septembrie 2021, punctul de pensie să se majoreze treptat.

Așadar, de la 1 septembrie 2019, punctul de pensie va ajunge la 1.265 de lei. De la 1 septembrie 2020 se va majora la 1.775 de lei, iar de la 1 septembrie 2012 va atinge suma de 1.875 de lei.

Te-ar putea interesa și: