Evenimentul ZileiInternationalAlertă de gradul 0 la nivel mondial. Va fi război! Picătura care a umplut paharul

Alertă de gradul 0 la nivel mondial. Va fi război! Picătura care a umplut paharul

Alertă de gradul 0 la nivel mondial. Va fi război! Picătura care a umplut paharul
Ambasadele Israelului au fost plasate în stare de alertă după ce Iranul a amenințat că asasinarea omului de știință va avea consecințe majore.

Zeci de ambasade ale Israelului au fost plasate în stare de alertă după ce Iranul a amenințat că asasinarea omului de știință va avea conscințe majore.

Israel și-a plasat ambasadele din întreaga lume în stare de alertă, sâmbătă, după ameninţările Iranului că va retalia după uciderea unui om de ştiinţă iranian din domeniul nuclear într-o suburbie a Teheranului, relatează Reuters, citând canalul israelian N12 News.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a declarat pentru Reuters că acesta nu comentează în chestiuni de securitate legate de reprezentanţii săi peste hotare.

Iran va răspunde la momentul potrivit pentru atacul său

Iranul va răspunde „la momentul potrivit” pentru uciderea omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-un discurs televizat de sâmbătă, acuzând Israelul că încearcă să creeze „haos” prin acest asasinat, relatează Reuters şi AFP.

Într-un comunicat postat anterior pe site-ul său oficial, Hassan Rouhani a acuzat Israelul de comiterea acestui asasinat.

„Poporul nostru este prea inteligent pentru a cădea în capcana conspiraţiei puse la cale de regimul sionist. Ei vor să creeze haos dar trebuie să ştie că i-am demascat şi că nu vor reuşi”, a spus Rouhani într-un discurs televizat.

Acest act criminal nu va rămâne fără consecinţe

„Duşmanii Iranului trebuie să ştie că curajul poporului şi a responsabililor iranieni este atât de mare, că acest act criminal nu va rămâne fără consecinţe”, a avertizat Hassan Rouhani la televiziune, cu prilejul reuniunii săptămânale consacrate luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

„La momentul potrivit, ei vor răspunde la această crimă”, a afirmat el.

Mohsen Fakhrizadeh, de 59 de ani, a murit în urma rănilor suferite după atacul comis asupra maşinii sale cu un vehicul încărcat cu explozibili şi a tirurilor atacatorilor, cărora le-au răspuns gărzile sale de corp, a anunţat vineri Ministerul Apărării, precizând că omul de ştiinţă era şeful departamentului de cercetare şi inovare a ministerului.

„Acest asasinat barbar arată că duşmanii noştri trăiesc săptămâni dificile în cursul cărora simt (…) presiunea lor slăbind, situaţia mondială schimbându-se”, a mai spus Rouhani. Duşmanii Iranului „vor să profite la maximum (…) de aceste câteva săptămâni” la modul la care „să creeze o situaţie nesigură în regiune”, a adăugat el, fără a furniza alte detalii.

 


Accesează: