Alertă alimentară! Crema tartinabilă cu spanac, retrasă de la vânzare

Alertă alimentară! Crema tartinabilă cu spanac, retrasă de la vânzare Sursă: Viorel Dudau | Dreamstime.com

Magazinele Mega Image au luat decizia de a retrage de la vânzare un sortiment de cremă tartinabilă cu spanac, din motive de siguranță alimentară. Produsul este suspectat că ar putea conține „urme de corp străin”, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru consumatori.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Mega Image a retras de la vânzare produsul ECO Cremă tartinabilă vegan cu spanac, loturile 2402003D, L2403058C, 405093FG cu datele de expirare: 3 februarie 2024, 27 martie 2024 şi 3 mai 2024.

Cremă tartinabilă cu spanac, retrasă de la vânzare

Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, produsul poate prezenta urme de corp străin. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a precizat sursa citată.

Pentru siguranța lor, consumatorii sunt sfătuiți să evite consumul produselor din loturile respective și să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare de unde au fost achiziționate, însoțite de bonul fiscal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se solicită ca produsele să fie returnate până la data de 30 iunie, pentru a permite procesarea eficientă a acestora și acordarea eventualelor compensații sau soluționarea reclamațiilor, potrivit ansvsa.ro.

Sursa: ANSVSA

Snack-uri mix bere, retrase de la vânzare

În aceeași zi, ANSVSA a retras de la rafturi și produsele din grupul Mogyi, mai specific produsele Mexicorn cu sare 70g, Mexicorn cu chilli 70g, Snack Mix Bere 80g.

Persoanele care au achiziționat produsele sunt rugate să nu le consume, să le returneze la Serviciul Clienți din magazinul Auchan de unde le-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea acestora. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară. Motivul retragerii de la vânzare este o suspiciune de contaminare cu aflatoxină.

Aflatoxinele reprezintă metaboliți toxici produși de unele specii de ciuperci prezente în produsele alimentare și furaje. Aceste micotoxine sunt printre cele mai cunoscute și au fost intens studiate din cauza asocierii lor cu diverse afecțiuni, inclusiv aflatoxicoza, atât la animalele domestice cât și la oameni.

Apariția aflatoxinelor este influențată de factori de mediu, iar gradul de contaminare poate varia în funcție de locația geografică, practicile agricole și agronomice, precum și susceptibilitatea la invazia fungică în timpul recoltării, depozitării și prelucrării produselor.

Sursa: ANSVSA