Candidat la primăria Capitalei, Gigi Becali ţine paginile site-urilor de ştiri, dar în mare măsură în legătură cu subiecte ce nu ţin direct de campanie, cum ar fi achitarea acestuia în dosarul terenurilor MApN, transferurile de la Steaua sau schimbarea antrenorului Mihai Stoichiţă cu Laurenţiu Reghecampf, informează Mediafax.ro.
Cu toate acestea, Gigi Becali este vizibil şi în calitate de candidat la Primăria Capitalei, cu detalii legate de donaţii, de promisiunile de campanie (va face câte zece noi biserici în fiecare sector) şi de poziţia acestuia faţă de problema câinilor vagabonzi. 17% reprezintă procentul apariţiilor lui Gigi Becali din totalul prezenţelor candidaţilor monitorizaţi.
Apariţiile lui Emil Boc s-au redus la jumătate în perioada 21-27 mai faţă de săptămâna anterioară, pe fondul temperării atacurilor actualei puteri la adresa guvernării pe care acesta a condus-o. Cu 614 apariţii în sursele analizate de Mediafax Monitorizare, Emil Boc înregistrează jumătate din numărul de apariţii pe care l-a avut Gigi Becali în perioada 21-27 mai.
Mediatizarea lui Emil Boc a ţinut în mare măsură de conflictele dintre USL şi opoziţie şi în continuare de declaraţiile lui Victor Ponta cu adresă directă la fostul prim-ministru. La Cluj se dă una dintre cele mai mari bătălii politice – declara săptămâna trecută unul din membrii PDL. Miza câştigării Clujului pare să fie una foarte mare, având în vedere tipul de expunere pe care o are Emil Boc în presa online.

Sorin Oprescu rămâne, alături de Nicuşor Dan, unul dintre candidaţii cei mai echilibraţi în ceea ce priveşte numărul de apariţii de la o săptămână la alta. Cu aproape 550 de apariţii în fiecare săptămână, Sorin Oprescu rămâne în top 3 cei mai mediatizaţi candidaţi la primării. Subiectele în legătură cu care Sorin Oprescu a apărut în mediul on-line au fost: promisiunile privind tichete valorice pentru pensionari, câinii maidanezi, proiectul satului olimpic la Mogoşoaia, acordarea plachetei Oraşul Bucureşti lui Marin Moraru şi Ion Caramitru, inaugurarea căminului pentru persoane vârstnice, apariţia la emisiunea tv "Alegerile Mihaelei". Sorin Oprescu a înregistrat şi câteva apariţii cu conotaţie negativă prin mediatizarea în online a declaraţiilor critice ale membrilor PDL, cum ar fi cele ale lui Silviu Prigoană, Elena Udrea şi Silviu Văduva.
Statisticile din săptămâna 21-27 mai pentru candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti arată că cei mai mediatizaţi în prima săptămână de campanie şi-au crescut simţitor numărul de apariţii în presa on-line şi în a doua săptămână monitorizată.
Creşterea cea mai mare se înregistrează pentru Sulfina Barbu (candidat PDL la sectorul 4) şi Marian Vanghelie (candidat USL la sectorul 5). Sulfina Barbu apare în asociere cu scandalul de la POSDRU şi declaraţiile lui Victor Ponta pe această temă şi în legătură cu contestarea legii votului uninominal pur la Curtea Constituţională de către PDL. O mare parte din apariţii sunt legate de atacurile Sulfinei Barbu la adresa USL – "USL candidează la Sectorul 4 cu membri ai grupării interlope Clanul Sportivilor"; "Prin legea USL, Parlamentul va ajunge la 481 de membri", "Premierul Ponta este într-o mare eroare".
În ceea ce priveşte ponderea candidaţilor la primăriiile din Bucureşti (generală şi sectoare), din totalul apariţiilor acestora în săptămâna 21-27 mai, Gigi Becali a înregistrat 26% din totalul apariţiilor, Oprescu – 12% , Sulfina Barbu – 10% şi Marian Vanghelie – 8%.
Comparativ cu prima săptămână de campanie, 14-20 mai, Silviu Prigoană şi Irinel Columbeanu sunt cei doi candidaţi care înregistrează o scădere a vizibilităţii în presa on-line.
Cele mai vizibile creşteri ale numărului de apariţii de la o săptămână la alta au fost înregistrate pentru Tudor Ciuhodaru (de la 62 la 247 apariţii) şi Nicolae Robu (de la 51 la 268 apariţii).
Tudor Ciuhodaru a apărut în presa on-line ca urmare iniţiativelor legislative avute de acesta: 25 de ani de puşcărie pentru şoferii beţi, părinţii care îşi abandonează copiii pot face închisoare, parlamentarii care votează la mai multe mâini să fie suspendaţi.
Nicolae Robu a fost mediatizat în legătură cu problemele de sănătate (operaţia pe cord deschis) avute de acesta în ultima perioadă.