Alarme false cu bombă la Timişoara şi Vâlcea

Alarme false cu bombă la Timişoara şi Vâlcea

Poliţiştii din Timişoara şi Râmnicu-Vâlcea au avut astăzi parte de adevărate desfăşurări de forţe din cauza glumelor unor tineri. La Timişoara, un adolescent a anunţat în jurul prânzului amplasarea unei bombe la un liceu, în timp ce la Râmnicu-Vâlcea alţi doi tineri au aruncat un geamantan suspect dintr-o maşină.

Autorităţile locale din Timişoara au primit, în jurul orei 12.00, un telefon anonim care anunţa un atentat cu bombă la Liceul de Arte Plastice, aflat vizavi de sediul Primăriei Timişoara.

Potrivit lui Emil Andrei, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş, apelul a fost dat de la un telefon public din Piaţa Libertăţii, aflată în centrul oraşului.

Vocea, cel mai probabil, aparţine unui tânăr de 16-17 ani. Elevii liceului au fost evacuaţi, iar poliţia a făcut controale amănunţite.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În urma verificărilor efectuate de poliţişti, sesizarea privind amplasarea unei bombe în Liceul de Arte Plastice din Timişoara nu se confirmă. Activitatea liceului s-a reluat în condiţii normale", a declarat Emil Andrei.

Colet suspect la Vâlcea Un colet suspect lăsat într-o parcare de taxiuri din Râmnicu-Vâlcea a pus pe jar pirotehniştii de la Seviciul Român de Informaţii. 50 de poliţişti de la toate structurile au securizat zona şi au interzis accesul autoturismelor pe o rază de 500 de metri.

Peste 200 de curoşi au asistat la desfăşurarea de forţe şi verificările făcute de către pirotehnişti. Din declaraţiile martorilor se pare că geamantanul a fost aruncat de doi tineri dintr-o maşină de culoare verde, înmatriculată în Bulgaria.

Prezenţa coletului a fost semnalată de către un taximetrist unei echipe de poliţişti care patrula în zonă. Cu aparatură specială, priotehniştii SRI au scanat coletul, iar o oră mai târziu l-au deschis în poligonul de tragere de la Bujoreni, descoperind că era gol.

Tinerii care au abandonat geamantanul pe domeniul public nu riscă nicio pedeapsă deoarece nu au alertat fals autorităţile, a declarat Emilian Muşulete, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.