Al treilea ochi care te va ajuta să detectezi pericolul

Al treilea ochi care te va ajuta să detectezi pericolul

Un student de la design industrial a creat un al treilea ochi, printr-o tehnologie avansată care poate fi fixat pe fruntea unei persoane și care găsește toate obstacolele peste ca un om ar putea da în timp ce merge. Această invenție a apărut datorită folosirii constante a telefonului de către oameni.

Nu se poate nega faptul că smartphone-urile au devenit parte din viața modernă. Cea mai mare parte a utilizatorilor petrec ore întregi, în fiecare zi, pe acest dispozitiv portabil. Unii dintre utilizatori folosesc acest obiect și în momentul în care merg sau conduc.

Toată lumea cunoaște acele clipuri amuzante cu oameni care cad în fântâni sau în găuri, pentru că erau atenți la telefoanele lor. Ei bine, datorită celui de-al treilea ochi al lui Minwook Paeng, telefonul va putea fi folosit în timp ce ne deplasăm sau conducem.

Caracteristicile celui de-al treilea ochi

Al treilea ochi al lui Paeng constă într-o carcasă din plastic translucidă, care se fixează direct pe fruntea purtătorului, cu ajutorul unui strat subțire de gel. În interiorul acestui ochi din plastic există un difuzor mic, un senzor giroscopic și un senzor sonar. Atunci când giroscopul detectează că individul are capul aplecat, acesta deschide pleoapa ochiului din plastic, iar sonarul începe să monitorizeze zona din fața utilizatorului. Atunci când un obstacol este detectat, purtătorul este avertizat prin difuzorul conectat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Componenta neagră care arată ca o pupilă este un senzor cu ultrasunete care detectează distanța”, a spus designerul. „Când un obstacol se află în fața utilizatorului, senzorul cu ultrasunete detectează acest lucru și informează utilizatorul printr-un buzzer conectat.”, conform odditycentral.com

Paeng a spus că cel de-al treilea ochi al său este primul dintr-o linie de proiecte care încearcă să-și imagineze cum ar putea fi generațiile viitoare de „phono sapiens”. Având în vedere că telefonul a reușit să ne schimbe poziția corpului, probabil, în viitor, vor apărea și mai multe schimbări din cauza acestui gadget.

„Din cauza utilizării telefonului într-o postură greșită, vertebrele gâtului sunt aplecate, oferind „sindromul gâtului țestoasei”, iar degetul mic pe care sprijinim telefoanele, se va îndoi pe parcurs”, a spus Paeng. „După trecerea câtorva generații, aceste schimbări făcute de utilizarea telefonului vor crea o cu totul altă postură a omenirii.”