Posibilă agresiune la grădiniță. Doi copii ar fi fost victime ale unui educator. Micuții vor fi audiați de Protecția Copilului. Update

Posibilă agresiune la grădiniță. Doi copii ar fi fost victime ale unui educator. Micuții vor fi audiați de Protecția Copilului. Update Poliția a deschis o anchetă pentru agresiune sexuală la grădiniță Sursa foto: Arhiva EVZ

Update: Cei doi copii de cinci ani vor fi audiați în zilele următoare, în prezența unor lucrători ai Protecției Copilului și ai unor psihologi specializați.

 

Agresiune sexuală la o grădiniță din Sectorul 1, unde poliția a demarat o anchetă împotriva unui educator. Sesizarea a fost depusă chiar de directoarea instituției de educaței.

Poliţiştii derulează o anchetă în București, la o grădiniță din Sectorul 1. Cercetările au fost inițiate la sesizarea directoarei unității de educație pentru acuzații foarte grave la adresa unui educator.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acuzații de agresiune sexuală la grădiniță

Directoarea grădiniței, o instituție privată, a sesizat Poliția Capitalei solicitând o anchetă pentru acuzații de agresiune sexuală. Ea a acuzat faptul că doi copii ar fi fost victimele unui educator. Cei doi micuți, în vârstă de cinci ani ar fi fost agresați în mai multe rânduri. Incidentul s-a petrecut atât în sala de clasă, cât și în curte, la locul de joacă.

Surse judiciare susțin că directoarea a fost informată despre ce s-a întâmplat de către unul dintre copii. Acesta i-ar fi povestit că el și un alt coleg, de aceeași vârstă ar fi fost victimele mai multor acte de agresiune sexuală. Cel vinovat, indicat de copii, ar fi fost chiar educatorul.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare și încearcă să stabilească ce s-a întâmplat. Toți cei implicați în acest caz vor fi audiați.

Grădinițe

Gradinita Sursa foto: Arhiva EVZ

Poliția face cercetări la grădiniță

Surse din anchetă au dat detalii despre ceea ce s-ar fi întâmplat în grădiniță, între educatorul acuzat de agresiune sexuală și cei doi copii. Potrivit acestora, bărbatul i-ar fi atins pe copii în zonele intime. Mai mult, unul dintre ei a spus că a fost dus în grădină și ar fi fost abuzat sexual.

„Din declaraţiile minorului a rezultat faptul că educatorul, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, i-ar fi agresat sexual pe cei doi minori, în vârstă de 5 ani, atingându-i în zonele intime. Totodată, unul dintre aceştia a precizat că a fost dus în grădina şcolii şi abuzat sexual, fiindu-i introdus un deget în anus”, au transmis sursele citate, conform news.ro.

Poliția a confirmat că are în cercetare acest acuzații de agresiune, la o grădiniță din Sectorul 1. Potrivit unui comunicat de presă, un echipaj de polițiști au luat legătura cu directoarea care a formulat sesizarea. Ulterior, ea și părinții celor doi minori au mers la sediul secției de poliție pentru audieri.

„În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate până în acest moment, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, profitând de imposibilitatea minorilor de a-și exprima consimțământul, în raport cu vârsta fragedă a acestora pentru a înțelege ce se întâmplă, i-ar fi agresat sexual pe cei doi minori”, a precizat Poliția Capitalei.

Poliția anchetează o serie de acuzații grave

Acuzații grave la o grădiniță Sursa foto: EVZ

Poliția confirmă ancheta de agresiune sexuală

Ancheta polițiștilor vizează administrarea probatoriului pentru stabilirea situației. Investigația caută să stabilească dacă acuzațiile de agresiune sexuală se confirmă. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea unui procurori în cazuri de abuz sexual comis asupra minorilor.

„De asemenea, în acest moment se administrează probatoriu, în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul subunității, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, a mai transmis sursa citată.