Editura Evenimentul si Capital

AFACEREA PUIUL ELECTORAL. Puii grill ceruţi de deputatul Florin Popescu, transportaţi cu tiruri şi acte false, au fost împărţiţi alegătorilor din 13 localităţi

11-04/Florin_Popescu_PDL-465x390
Autor: | | 14 Comentarii | 1767 Vizualizari

Cei 60.000 de pui ceruţi de deputatul Florin Popescu pentru a-i distribui în campania electorală din 2012 proveneau de la SC Avicola Crevedia SA, carnea fiind transportată cu tirurile în mai multe localităţi din judeţul Dâmboviţa unde primari erau de la PDL, iar şoferii aveau avize false de însoţire a mărfii, se arată în documentele trimise de DNA către Parlament.

DNA a solicitat miercuri Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Influenţa de preşedinte al CJ Dâmboviţa

Potrivit documentelor de la dosar, în anul 2012, deputatul Florin Popescu şi-a folosit influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi i-a cerut administratorului SC Avicola Crevedia SA şi SC Agroli Group SRL cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (cu valoare de peste 400.000 lei), pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012.

În scopul împiedicării descoperirii faptei de corupţie, administratorul a livrat produsele în pungi neinscripţionate, din spaţiul de depozitare al SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL închiriat şi folosit de SC Synergy Invest SRL.

Detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu auditorul financiar şi cenzor la SC Avicola Crevedia SA, acesta din urmă acţionând la cererea şi în interesul administratorului.

În referatul DNA prin care se solicită Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, în prezent membru al Partidului Mişcarea Populară, procurorii detaliază modul în care acesta şi-a folosit influenţa asupra administratorului de la Avicola Crevedia SA şi Agroli Group.

Astfel, în anul 2012, Florin Popescu a ocupat funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Dâmboviţa, dar era şi preşedinte al CJ Dâmboviţa. Anchetatorii susţin că prerogativele specifice acestor funcţii politice i-au creat şi consolidat influenţa şi autoritatea de care s-a prevalat în luna aprilie 2012 pentru a obţine foloase necuvenite de la omul de afaceri.

În luna ianuarie 2012, auditorul financiar şi cenzor la SC Avicola Crevedia SA, i-a făcut cunoştinţă administratorului cu Florin Popescu. Discuţiile au avut un caracter protocolar, Florin Popescu dându-i asigurări administratorului că îl va sprijini în activităţile economice derulate, având în vedere că societăţile comerciale administrate sunt mari contribuabili la bugetul de stat.

Propunerea

La sfârşitul lunii martie 2012, auditorul financiar l-a condus pe Florin Popescu la biroul administratorului situat în incinta SC Avicola Crevedia SA. În cursul acestei întâlnirii, Florin Popescu i-a cerut o cantitate de aproximativ 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone) pentru a o distribui cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în scop electoral, având în vedere că în luna iunie a aceluiaşi an urmau să aibă loc alegeri locale la care Florin Popescu candida pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Administratorul a acceptat cererea lui Florin Popescu şi l-a desemnat pe auditorul financiar să se ocupe de livrarea efectivă a produselor în locaţiile ce urmau a fi indicate de actualul deputat.

Întâlnirea la hotelul din Târgovişte

În primele zile ale lunii aprilie 2012, la finalul unei întâlniri pe care Florin Popescu a avut-o la restaurantul unui hotel din Târgovişte cu administratorul şi auditorul financiar, acesta din urmă i-a cerut unui martor să accepte să depoziteze cantitatea de pui grill destinată lui Popescu în camerele frigorifice ale firmei sale, SC Minion SRL Târgovişte.

Procurorii mai susţin că auditorul financiar avea cunoştinţă de existenţa acelor camere frigorifice întrucât SC Minion SRL era un client al SC Avicola Crevedia SA.

Pentru a elimina riscul descoperirii faptei de corupţie, auditorul financiar i-a comunicat martorului că puii sunt destinaţi unei acţiuni caritabile organizate de CJ Dâmboviţa sub coordonarea lui Florin Popescu.

Iniţial, martorul a refuzat dar la insistenţele auditorului a acceptat ca tirurile ce urmau să asigure transportul puilor să fie direcţionate la SC Minion SRL Târgovişte, al cărui sediu era cunoscut de conducătorii auto şi de acolo să fie preluate de persoanele care îi acordau sprijin lui Florin Popescu.

Operaţiunea "puiul"

Auditorul financiar l-a chemat pe un alt martor care coordona în fapt angajaţii SC Synergy Invest SRL ce îşi desfăşurau activitatea SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL şi i-a cerut să organizeze transportul cantităţii de 60 tone pui grill de la antrepozitul menţionat la Târgovişte, fără a-i da alte detalii.

În aceeaşi zi, martorul l-a informat pe administrator despre cererea auditorului financiar, iar administratorul i-a confirmat că poate organiza transportul, solicitându-i totodată să selecteze din depozit puii ambalaţi în pungi neinscripţionate, întrucât ştia că produsele urmau să fie distribuite cetăţenilor şi dorea să evite asocierea imaginii firmei cu un partid politic.

În continuare, a fost contactată firma SC Nova Imar SRL, firmă care presta activităţi de transport pentru SC Avicola Crevedia SA, şi i-a cerut să asigure în zilele de 4, 5 şi 10 aprilie 2012 autovehicule necesare transportului puilor din depozitul SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL la Târgovişte.

Disimularea

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI