Adrian Năstase îl desființează pe Klaus Iohannis în plină criză politică: „S-a dus să facă gargară”

Adrian Năstase îl desființează pe Klaus Iohannis în plină criză politică: „S-a dus să facă gargară” sursa: arhivă EVZ

Fostul premier PSD Adrian Năstase l-a ironizat pe președintele Klaus Iohannis, care a făcut declarații cu privire la criza politică de la Cernavodă.

Adrian Năstase consideră că șeful statului „a fugit de criza politică din Bucuresti pentru a face gargară la Cernavodă”. Klaus Iohannis s-a aflat în vizită la Centrala de la Cernavodă, miercuri. El a participat la un eveniment prilejuit de aniversarea a 25 de ani de la punerea în funcțiune a Unității 1.

De la Cernavodă, șeful statului a anunțat programul consultărilor cu partidele politice de la Cotroceni pentru desemnarea viitorului premier. Cu acest prilej el a făcut și o serie de aprecieri cu privire la criza politică care a dus la demiterea guvernului condus de Florin Cîțu.

„Iohannis a mers la Centrala Nucleară de la Cernavodă pentru a sărbători 25 de ani de la punerea în functiune a Unitătii nr 1 de acolo. Poate că ar fi trebuit însă să-l invite și pe Nicolae Văcăroiu, cel care a asigurat finantarea acelui proiect în mandatul său de premier.

Ne puteți urmări și pe Google News

În contextul unei crize energetice fără precedent, Iohannis, în al 7-lea an al mandatelor sale, realizează importanța centralelor nucleare și ne arată «desenul» celor două unităti nefinalizate și care vor fi construite de americani sau de francezi sau de cei care lucrează la reactoarele modulare. În esență, Iohannis a fugit de criza politică din Bucuresti pentru a face gargară la Cernavodă”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

 

Năstase acuză dezinteresul față de investițiile în energia nucleară

În acest context, Adrian Năstase a precizat că în prezent, centrala de la Cernavodă ar fi trebuit să funcționeze cu 4 unități, nu cu 2. El a arătat că guvernele de dreapta nu au mai investit deloc în proiectul nuclear. Acestea au folosit doar energia ieftină produsă de cele două unități finalizate în timpul guvernelor PSD.

„Spun de la început că acum ar fi trebuit să funcționeze 4 unități și nu 2. Guvernele din care au făcut parte sau pe care le-au coordonat Traian Băsescu și Klaus Iohannis nu au investit nimic în energia nucleară ci doar au folosit energia ieftină creată de cele două unități finalizate în timpul guvernelor Văcăroiu și Năstase. Nu mai știu dacă au reușit să vândă, cum intenționau, 10-15% din acțiunile de la NuclearElectrica! În ultimii 15 ani, guvernele de dreapta nu au mai investit în proiectul nuclear.

Iohannis a venit la Cernavodă cu vorbe. Ar fi fost nevoie de proiecte finantabile. De 7 ani nu a făcut nimic. E adevărat, este posibil că, pe final de mandat, actualul președinte să anunțe proiecte de realizare a lucrărilor la Unitățile 3 și 4, fiind interesat însă doar în operațiunea de SEMNARE a contractelor, finanțarea urmând să o asigure viitorul guvern…

Concluzia clară – în ultimii 30 de ani, stânga a realizat 2 unităti la Cernavodă, dreapta doar a vorbit despre proiectul nuclear, beneficiind insă de energia ieftină produsă de unitătile 1 și 2, finanțate și realizate de guvernele PSD. Aștept comentariile «reziștilor»”, a mai spus fostul premier Adrian Năstase.