Adevărul despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Avocata familiei avertizează: Dosarul a ajuns în dulapul unui procuror. Sper să nu se rătăcească

Adevărul despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Avocata familiei avertizează: Dosarul a ajuns în dulapul unui procuror. Sper să nu se rătăceascăSursa: arhiva EVZ

Cunoscutul interpret de muzică populară, Petrică Mîțu Stoian a murit anul trecut după un tratament la o clinică privată. Potrivit raportului medico-legal, cauza decesului a fost o embolie pulmonară. A fost deschisă o anchetă penală pentru ucidere din culpă, dar nimeni nu a fost pus sub acuzare, deși a trecut aproape un an de la moartea artistului.

Moartea subită a lui Petrică Mîțu Stoian a luat toată țara prin surprindere, Artistul a decedat în noiembrie anul trecut. Fusese infectat cu coronavirus și urma unui tratament cu oxigen la o clinică privată. Imediat după decesul solistului a fost deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă, iar clinica Nera a primit mai multe amenzi. A fost audiat și medicul care l-a tratat pe artist, dar până acum nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Ținut la sertar

Avocata familiei lui Petrică Mîțu Stoian spune că dosarul a ajuns în dulapul unei procuror. Carmen Obârșanu speră să se facă lumină în acest caz.

„Am fost zilele trecute la Caraș Severin și am solicitat polițistului care se ocupă de caz să văd dosarul, însă am aflat cu surprindere că acesta a ajuns în dulapul unui procuror. Stă acolo încuiat cam de o lună și jumătate. Sper să nu se rătăcească, așa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri”, a explicat Carmen Obârșanu.

Ancheta s-a împotmolit

În ultimul an, în cadrul anchetei au fost audiați mai mulți martori și a fost efectuată o expertiză medico-legală. Rezultale acestea au fost contestate de familia artistului.

„Raportul de expertiză reține o culpă a medicului care s-a ocupat de domnul Petrică Mîțu Stoian la camera hiperbară, însă nu vorbește și despre vina clinicii, ceea ce nu este în regulă. Din informațiile mele, domnul Petrică Mîțu Stoian a ajuns la clinică având un INR (analiza timpului de protrombină, n.r.) de 5,66 și a primit un tratament cu vitamina K și antihemoragice până a scăzut la 2, după care a făcut embolie pulmonară și a intrat în comă.

Noi am formulat obiecțiuni la expertiză încă din martie 2022, însă ni s-a spus că mai întâi trebuie reaudiat medicul. dar acest demers nu a fost realizat până acum. Ideea e că, după ce a fost emis raportul de expertiză, nu a mai fost audiat niciun suspect, deci dosarul cam stagnează”, a mai declarat avocata Carmen Obârșanu pentru fanatik.ro.