Evenimentul Zilei > Monden > Multe controverse în după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Ce mișcare vrea să facă avocata familiei cât mai rapid
Multe controverse în după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Ce mișcare vrea să facă avocata familiei cât mai rapid

Multe controverse în după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Ce mișcare vrea să facă avocata familiei cât mai rapid

Avocata familiei lui Petrică Mîțu Stoian a declarat că există mai multe controverse după decesul artistului și are de gând să ceară reaudierea medicilor.

Există noi controverse, în continuare, după decesul interpretului de muzică populară, Petrică Mîțu Stoian. Carmen Obârșanu, avocata familiei, a vorbit despre dosarul de malpraxis și a afirmat că există „nereguli foarte grave” care au dus la decesul îndrăgitului cântăreţ de muzică populară.

Ce are de gând să facă avocata familiei lui Petrică Mîțu Stoian

„Acolo a fost un cumul de malpraxis începând cu clinica unde s-a completat fişa bolnavului. Ulterior, după ce s-a întâmplat evenimentul, s-a completat fişa, aşa rezultă din declaraţia medicului. Fişa aceea medicală nici nu a fost completată.

Aşa cum apar datele, e clar că a fost contrafăcută (fişa medicală). Niciodată o analiză nu este cu două valori. Ori are 2, ori are 3, vă spun despre INR. Medicul a citit pe Internet că valoarea pentru fibrilaţii este între 2 şi 3 şi a trecut şi dânsul pe fişă 2 linioară 3.

Au fost nereguli foarte grave. Categoric au fost şterse probe! Gândiţi-vă în urma tratamentului cu anticoagulante pe care-l lua Mîţu Stoian trebuia să facă o analiză. Acela este INR-ul”, a afirmat avocata, la România TV.

„În situaţia lui Mîţu Stoian era rezultatul ori 2, ori 3. Medicul a trecut 2-3. Păi dacă nu ai analiza în faţă, tu iei aproximativ că aşa ţi-a spus pacientul?”, a mai precizat Carmen Obârșanu.

„O să cer reaudierea. Toți au vorbit la modul general”

Avocata a spus că va cere reaudierea medicilor pentru a lămuri multe lucruri importante în anchetă.

„O să cer reaudierea. Când a fost audiat medicul, ca şi ceilalţi medici, toţi au vorbit la modul general. Ce trebuia să se facă. Pe mine mă interesează să spună martorul ce a făcut anume, dar în toate declaraţiile lor se precizează ce trebuia să se facă.

Dumnevoastră credeţi că e normal să vină cineva dintr-o potenţială traumă, din camera hiperbară şi să nu i se pună un stetoscop şi să nu-i asculte plămânul? Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la plămân şi la analize. Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul! Cum nu i-aţi văzut dosarul medical care era în braţele pacientului? Cum e posibil?”