Evenimentul Zilei > Justitie > Război pe moştenirea lui Adamescu. O multinaţională din Top 4, acuzată că vrea să pună mâna pe România Liberă
Război pe moştenirea lui Adamescu. O multinaţională din Top 4, acuzată că vrea să pună mâna pe România Liberă

Război pe moştenirea lui Adamescu. O multinaţională din Top 4, acuzată că vrea să pună mâna pe România Liberă

Grupul KPMG este acuzat de jurnaliştii ziarului România Liberă că după ce a condus Astra spre faliment, le refuză inclusiv creditorilor companiei de asigurări posibilitatea de a recupera sume cât mai mari. Cazul este considerat “unic în istoria insolvențelor”.

KPMG Restructuring, actualul lichidator, continuând treaba KPMG Advisory, se opune unei înțelegeri între Medien Holding și Astra Asigurări prin care firma de media se angajase să returneze societății de asigurări aproape 110 milioane de lei. Scopul real al KPMG este preluarea, prin această manevră, a controlului României libere.

Alexander Adamescu A SPUS DE UNDE A ÎNCEPUT DECLINUL pentru DAN ADAMESCU. S-a întâmplat DUPĂ CE VICTOR PONTA a lansat MESAJUL CARE ÎL BÂNTUIE ŞI ACUM: ”Sunt devastat pentru că n-am putut să-mi salvez tatăl”

Caz unic în istoria insolvențelor. Lichidatorul judiciar al Astra Asigurări, ajuns în această poziție după ce singur a falimentat fostul lider al pieței asigurărilor, refuză să încaseze bani pentru companie și privează astfel creditorii de posibilitatea de a-și recupera creanțele. Într-un exercițiu incredibil de ipocrizie, același lichidator care se opune unei înțelegeri ce ar aduce Astra și creditorilor săi peste 21 de milioane de euro menționează în rapoarte oficiale că lipsa acestor bani a condus către falimentul companiei de asigurări. Este vorba despre împrumutul acordat de către Astra Asigurări grupului Medien Holding (care deține și ziarul „România liberă“) și pe care grupul s-a angajat scriptic, imediat după intrarea Astra Asigurări în faliment, să îl returneze.

Dezvăluiri ȘOCANTE după moartea lui Dan Adamescu. UN DENUNȚ REFUZAT DE DNA, ȘPĂGI CĂTRE POLITICIENI ȘI MOARTEA SUSPECTĂ A UNUI MILIARDAR

KPMG Restructuring a continuat astfel munca dusă de KPMG Advisory și s-a împotrivit înțelegerii, contestând contractul în instanță.

România liberă a consultat documentul care demonstrează, negru pe alb, că Astra Asigurări urma să își recupereze integral suma împrumutată, plus dobânzile aferente. Pentru KPMG, care dorește să preia astfel controlul României libere, nu au contat considerentele financiare și nici faptul că încasează milioane de euro tocmai pentru a maximiza deținerile Astra Asigurări, așa cum trebuie să facă orice lichidator.

Potrivit documentului citat (VEZI GALERIA FOTO), Medien Holding se angajează să achite, în rate, aproape 110 milioane de lei către Astra Asigurări. Documentul parafat de cele două entități este datat 9 septembrie 2015, adică la circa două săptămâni de la momentul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pe atunci cel mai mare susținător al KPMG, a decis să ceară falimentul asigurătorului”, arată jurnaliştii de la România Liberă.