Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexander Adamescu, discurs după moartea lui Dan Adamescu: ”Sunt DEVASTAT…”
Alexander Adamescu, discurs după moartea lui Dan Adamescu: ”Sunt DEVASTAT…”

Alexander Adamescu, discurs după moartea lui Dan Adamescu: ”Sunt DEVASTAT…”

Fiul lui Dan Adamescu, Alexander Adamescu, a ținut un discurs despre moartea tatălui său, dar și despre cazul în care se cere arestarea lui.

Să aruncăm un ochi asupra cazului meu. Povestea începe cu problemele tatălui meu, Dan Adamescu. În 2014, Victor Ponta a apărut în prime-time la TV și a spus în următoarele lucruri: ”Ziarul deținut de Dan Adamescu este împotriva corupției”. Câteva zile mai târziu, tatăl meu a fost arestat și umilit. Tatăl meu a fost condamnat la 4 ani de închisoare la începutul lui 2015. El era deja bolnav când a început procesul. În septembrie 2016, el a cedat în închisoare. Două dintre instanțele la care făcuse apel i-au respins cererile de eliberare pe motiv că nu a stat destul în închisoare.

 

Din 2014 mă lupt pentru dreptate în cazul tatăul meu. Sunt devastat că nu am putut să-mi salvez tatăl. În martie 2016, procurorul șef al României a cerut arestarea mea pentru aceleași acuzații pentru care a fost condamnat tatăl meu. Judecătorul a emis mandat de arestare pe numele meu la doar 20 de minute după ce termenul s-a încheiat. Aceste abuzuri trebuie să înceteze. Marea Britanie a refuzant, din fericire, să aplice asemenea practici”, a declarat Alexander Adamescu la un forum difuzat live pe facebook.