Evenimentul Zilei > Social > Ada Condeescu, în juriul Festivalului Internaţional de Film d’Amour de Mons din Belgia
Ada Condeescu, în juriul Festivalului Internaţional de Film d’Amour de Mons din Belgia

Ada Condeescu, în juriul Festivalului Internaţional de Film d’Amour de Mons din Belgia

Actriţa Ada Condeescu a fost inclusă anul acesta în juriul Festivalului Internaţional de Film d'Amour de Mons, o competiţie cinematografică belgiană, care are loc anual în oraşul Mons.

Aflat la ediţia cu numărul 32, festivalul de film d'Amour de Mons a reunit în juriul internaţional din care face parte şi Ada Condeescu, importante nume ale cinematografiei mondiale că Daniele Luchetti, regizor italian premiat la Cannes, Teco Celio, Tania de Montaigne, Joy Esther, dar şi scenaristul şi actorul francez Philippe Harel, care este şi preşedintele competiţiei belgiene de film.

Unsprezece filme premiate deja la festivaluri de prestigiu din întreaga lume vor concura pentru a câştiga Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film d'Amour de Mons, printre acestea aflându-se şi "Bucureşti Non-Stop" regizat de Dan Chişu.

Deşi Ada Condeescu nu este la prima experienţă de acest gen, pentru că a mai făcut parte din juriile unor festivaluri de film din Vilnius, Sofia, Sarajevo, Torun şi Cipru, actriţa mărturiseşte că ipostaza de jurat o ajută să privească lucrurile dintr-o perspectiva nouă: ”Sunt fericită să pot călători în toată lumea ca membru al unui juriu, pentru că de multe ori ai ocazia să vezi filme foarte bune care nu sunt distribuite în România, îi cunoşti pe regizori şi pe actori şi afli despre viziuni şi culturi la care altfel nu ai avea un acces real. Este o poziţie diferită, cea pe care o adopt în momentul în care privesc un film şi apoi ştiu că trebuie să-l dezbat. E adevărat că folosesc această detaşare doar când sunt într-un juriu. Nu mi-ar plăcea să-mi pierd felul instinctiv când privesc un film sau să devin prea tehnică. Este însă un exerciţiu excelent”, spune actriţa, conform unui comunicat de presă.

Ada Condeescu, actriţa care a câştigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin alături de echipa filmului “Eu când vreau să fluier, fluier” şi premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Sarajevo cu rolul din “Loverboy”, de două ori nominalizată la Premiile Gopo pentru interpretările din ”Loverboy” şi ”Eu când vreau să fluier, fluier”, va putea fi văzută anul acesta în rol principal în filmul "Dincolo de calea ferată", regizat de  Cătălin Mitulescu, care va avea premiera la finalul lunii aprilie.

În această peliculă, Ada Condeescu interpretează rolul principal feminin, cel al Monicăi, frumoasa din cartier a cărui iubit pleacă în Italia să lucreze, în timp ce ea rămâne aici, visând la acea ţară străină, la limba italiană, la muzică de acolo

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.