Distracția se putea sfârși tragic pentru o turistă, de 16 ani, aflată în vacanță la Mamaia. Tânăra s-a urcat pe o banană gonflabilă pentru o plimbare în largul mării. Numai că atunci când skijetul care tracta banana a ajuns la o distanță apreciabilă de țărm, legătură dintre cele două a cedat. Drept urmare, banană s-a oprit brusc iar inerția frânării a aruncat-o pe fată în apă, cu fața în jos.

   

Incidentul a fost zărit, de la țărm, de salvamarii care sunt atenți la tot ce mișcă în apă. În doar câteva clipe, salvatorii au ajuns în larg, au recuperat victima și au scos-o la țărm. Au cerut ajutoare și la fața locului au ajuns și paramedicii SMURD. „Am ajuns acolo cu un skijet, fata era inconștientă. Norocul ei a fost că purta vestă de salvare. Când am adus-o la mal și-a revenit, a inceput să vorbească, dar cei de la Ambulanță au transportat-o la spital”, a declarat salvamarul George Boroi.

Adolescența este în afara oricărui pericol, urmând să își continue vacanța. Salvamarii trag un semnal de alarmă și îi avertizează pe cei care vor să încerce astfel de experiențe, să poarte tot timpul vestă de salvare, atunci când ies în larg cu diverse ambarcațiuni. Căpitănia Mamaia va cerceta cauzele producerii incidentului nautic.

Un alt eveniment avut loc, la Constanța, luni seara în jurul orei 23,00, când o ambarcțiune privată, cu șase persoane la bord, a rămas blocată în largul mării, în derivă, în dreptul plajei Zoom, din cauza unei defecțiuni la elice. Au sunat la 112 și o ambarcațiune a ISU Dobrogea a ajuns în scurt timp la iaht, preluând o femee și un copil de 10 ani, care au fost aduși la țărm, fără probleme medicale. Cei patru adulți rămași pe ambarcțiune au refuzat tractarea, preferând să rămână peste noapte pe iaht, urmând să își resolve singuri situația.