Accident de muncă bizar. Un robot s-a aruncat de pe o clădire publică

Accident de muncă bizar. Un robot s-a aruncat de pe o clădire publică Robotul umanoid Ameca cu inteligență artificială și expresii faciale. Sursa Foto -Engineered Arts

Caz ieșit din comun în Coreea de Sud. Un robot care suplinea rolul unui funcționar municipal s-ar fi aruncat din capătul unor scări dintr-o clădire publică.

Caz ieșit din comun în Coreea de Sud. Se anchetează un accident de muncă cu

Angajații primăriei din Coreea de Sud nu au stat cu mâna în sân. Dimpotrivă, au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele în care în care s-a produs accidentul de muncă.

Coreea de Sud este recunoscută pentru atenția acordată roboticii, iar robotul respectiv a „lucrat” pentru Primăria orașului Gumi aproape un an. „Funcționarul de fier” îi ajuta pe contribuabili cu sarcinile administrative.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, când robotul a fost găsit inert la baza unor scări. Anterior incidentului, martorii au raportat că robotul se „învârtea în jurul cozii”. Pentru a stabili motivul accidentului mai multe piese au fost colectate și trimise producătorului.

Ne puteți urmări și pe Google News
robot, H1, Coreea

H1, cel mai avansat robot din lume. Sursa Foto: Unitree Robotics

Funcționarii primăriei deplâng dispariția colegului neobișnuit

Funcționarii deplâng pierderea „colegului”, un angajat al municipalității Gumi a declarat că robotul făcea parte din colectivul primăriei Gumi, Coreea de Sud. Bear Robotics este producătorul „funcționarului de fier”, care lucra la primărie cu „normă întreagă” între 09:00 și 18:00.

Mai mult decât atât, robotul avea propria legitimație și se diferenția de restul „colegilor de breaslă” prin faptul că putea să cheme liftul și să urce etajele.

Roboți care pot lucra non-stop în orice funcție, inventați de o echipă de IT-işti români

Robot Sursa Foto: Unitree Robotics

Presa din Coreea a dezbătut intens cazul accidentului de muncă de la primăria Gumi

Presa din Coreea de Sud a acordat o atenție deosebită cazului. Publicațiile locale au dezbătut pe prima pagină motivul pentru care robotul a sfârșit în modul respectiv și dacă nu cumva era mult prea solicitat la locul de muncă.

Este recunoscut faptul că în Coreea de Sud se pune mare accent pe robotică. De fapt țara asiatică are cea mai mare densitate de roboți din lume la fiecare zece angajați, potrivit Agerpres.